Γυναίκα που ζήτησε άσυλο στον Καναδά, πέθανε από υποθερμία κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Το πτώμα μίας γυναίκας που είχε ζητήσει άσυλο στον Καναδά εντόπισαν οι Aρχές, πολύ κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως μετέδωσε ο Guardian, η άτυχη γυναίκα διαπιστώθηκε ότι απεβίωσε εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους.

Η 57χρονη Μαβίς Οτουτέγιε, η οποία εικάζεται ότι προερχόταν από την Γκάνα, πέθανε από υποθερμία κοντά στο Νόγιες, στη Μινεσότα. Το πτώμα της βρέθηκε την Τετάρτη, αλλά ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι είχε καταλήξει από τις 26 Μαΐου.

«Βρέθηκε

σε περιπολία των ανδρών του σερίφη του Κίτσον Κάουντι, μόλις ένα χιλιόμετρο από το Εμερσον, στη Μανιτόμπα.

»Κάποιος απεβίωσε στην προσπάθειά του να εισέλθει στον Καναδά, όπου είχε καταθέσει αίτημα για άσυλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού γραφείο μετανάστευσης.

Οπως και άλλοι απομακρυσμένοι οικισμοί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ, στο Εμερσον καταφθάνουν πάρα πολλοί μετανάστες από τότε που εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αντιμέτωπος με τα σχέδια του αμερικανού προέδρου για το Μεταναστευτικό, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αντιμετώπισε θερμοκρασίες κατάψυξης και βαθύ χιόνι στην προσπάθειά του να φτάσει στον Καναδά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 477 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα από την καναδική αστυνομία στη Μανιτόμπα, μόνο το νέο έτος. Αλλά το φαινόμενο εκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα: στη βρετανική Κολομβία -η πλέον δυτική επαρχία του Καναδά- 233 συνελήφθησαν από την Αστυνομία και 1.933 στο Κεμπέκ.

The post Γυναίκα που ζήτησε άσυλο στον Καναδά, πέθανε από υποθερμία κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα