Γονείς άφησαν την κόρη τους να πεθάνει υποστηρίζοντας ότι «ο Θεός δεν κάνει λάθη»

Είναι μία ιστορία από αυτές που τις διαβάζεις και αδυνατείς να τις πιστέψεις. Ολα ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου σε ένα μικρό σπίτι στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου η 30χρονη Ρέιτσελ Τζόι Πίλαντ με τη βοήθεια μίας μαίας, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Η μαία μαζί με τη βοηθό της βεβαιώθηκαν ότι το νεογέννητο ήταν υγιές και αποχώρησαν. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, το χρώμα του μωρού είχε αλλάξει και η μαία συμβούλεψε τη νεαρή μητέρα να το πάει σε παιδίατρο ή στα επείγοντα περιστατικά.

Η μητέρα όμως είχε αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής της υπόθεσης, η Ρέιτσελ αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια λέγοντας στην μαία ότι ο «Θεός δεν κάνει λάθη». Επιπλέον, υποστήριξε ότι το μωρό ήταν μια χαρά στην υγεία του.

Η μαία επέμεινε, έκλεισε ραντεβού για το νεογέννητο μωρό όμως η μητέρα το ακύρωσε. Στις 8 Φεβρουαρίου το κοριτσάκι δεν μπορούσε να φάει κανονικά και παρουσίασε συμπτώματα αιμόπτυσης. Η γιαγιά του παιδιού είπε στην κόρη της ότι το χρώμα του μωρού δεν ήταν φυσιολογικό αλλά αυτή ήταν ανένδοτη.

Μία ημέρα μετά, η κατάσταση της μικρής χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο με την μητέρα του να αρνείται να καλέσει βοήθεια. Οταν το μωρό σταμάτησε να αναπνέει, οι γονείς μετέφεραν την κόρη τους στον επάνω όροφο του σπιτιού προκειμένου να προσευχηθούν γι’ αυτήν. Μάλιστα, με βάση την κατάθεσή του επικεφαλής της υπόθεσης, οι γονείς συνέχισαν να τις κάνουν μαλάξεις αλλά αντί να καλέσουν ασθενοφόρο, τηλεφώνησαν σε φίλους και γνωστούς από την ενορία τους και τους προσκάλεσαν να έρθουν στο σπίτι και να προσευχηθούν για την ανάσταση του μωρού.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό από τον αδερφό της Ρέιτσελ και έτρεξαν προς το σπίτι. Οταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην οικία των Πίλαντ βρήκαν το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και τρεις ανθρώπους να προσεύχονται γύρω του.

Η ιατροδικαστική έρευνα απεφάνθη ότι η μικρή πέθανε από μη συζευγμένη υπερχολερυθριναιμία και κερνίκτερο (ένα σπάνιο είδος εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται σε νεογνά που πάσχουν από σοβαρές περιπτώσεις ίκτερου). Φυσικά, ο νεογνικός ίκτερος είναι μία αρκετά κοινή ασθένεια που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αντιμετωπίσιμη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης με τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να αντιμετωπίζουν μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης…

The post Γονείς άφησαν την κόρη τους να πεθάνει υποστηρίζοντας ότι «ο Θεός δεν κάνει λάθη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα