Γιούνκερ: «Οφείλω τιμή στον ελληνικό λαό»

Τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας αναγνώρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και τον ευχαρίστησε για την απόφαση της

Ε.Ε. να βγάλει την Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

«Οφείλω έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό», είπε ο κ. Γιούνκερ, που αναφέρθηκε στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας. Γι’ αυτό η Κομισιόν πήρε και τη σχετική απόφαση εξήγησε δηλώνοντας ότι «το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας» πρόσθεσε.

Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα είπε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν. Υπενθύμισε ότι η διαδικασία κινήθηκε το 2009 με έλλειμμα 15,1% και υπογράμμισε ότι τώρα, βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες.

Αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού και χαρακτήρισε τη συγκυρία σημαντική και πρόσθεσε ότι είναι μοναδική η συγκυρία για την Ελλάδα. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

Επίτιμος διδάκτορας

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Πέμπτης.

Κατά την τελετή, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας, χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «εξέχοντα Ευρωπαίο φιλέλληνα». «Σήμερα, η Νομική Σχολή, και μαζί της ολόκληρο το Αριστοτέλειο, σάς τιμούν για όσα κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Σας τιμούν για όσα κάνατε και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσετε να κάνετε για την πατρίδα μας την Ελλάδα», είπε κ. Μήτκας. Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Γιούνκερ: «Σας τιμούμε σήμερα διότι αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό σας τον ηγέτη που ενσαρκώνει τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης Ενωμένης Ευρώπης, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας όλοι εμείς οι Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ομιλία του στο ΑΠΘ

Επεισόδια σημεώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης μεταξύ φοιτητών και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για που διαμαρτύρονται για την παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

The post Γιούνκερ: «Οφείλω τιμή στον ελληνικό λαό» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα