Γιάννης Μανιάτης: Eχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική

Οι πολίτες αναζητούν το διάλογο για το νέο Προοδευτικό Κίνημα και την προοπτική της χώρας. Αυτό έγινε προφανές σε μια εκδήλωση υπόδειγμα και ταυτόχρονα απόδειξη για το ενδιαφέρον των προοδευτικών πολιτών σχετικά με το νέο προοδευτικό κίνημα και τον επικεφαλής του, στη Νέα Μάκρη όπου ο Γιάννης Μανιάτης ανέπτυξε τις θέσεις του.

Η εκδήλωση, το πρωί της Κυριακής, ήταν μαζική αλλά, το πιο σημαντικό, αναπτύχθηκε ένας ζωντανός διάλογος με τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ

για την προοπτική της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά και της χώρας συνολικά, το νέο παραγωγικό μοντέλο και τους νέους πόρους εθνικού πλούτου.

«Συζητήσαμε για το μέλλον της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική με διάλογο και προτάσεις για την πατρίδα, για τους Έλληνες», δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

Στις παρεμβάσεις του, τόνισε πως «χρειαζόμαστε νέα προτάγματα, νέους στόχους, νέες πηγές πλούτου για να στηρίξουμε την εθνική οικονομία και το Ασφαλιστικό».
Δήλωσε επίσης πως «είμαι περήφανος που είμαι προοδευτικός πατριώτης. Μπορούμε να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές στη χώρα μας, ισότιμοι εταίροι στην Ευρώπη».

Ανέδειξε την αξία των υδρογονανθράκων για τη δημιουργία νέου πλούτου και τις δικές του ενέργειες ως αρμόδιος υπουργός. «Η πρώτη φορά που ήρθαν νέοι πόροι στην Ελλάδα, μετά τα Μεσογειακά Προγράμματα ήταν τα έσοδα από τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Μας εμπιστεύθηκαν τεράστιοι διεθνείς επενδυτές. Κράτη και εταιρείες. Ενισχύσαμε την αξιοπιστία της χώρας εκμεταλλευόμενοι τα γεωστρατηγικά μας πλεονεκτήματα ασκώντας οικονομική διπλωματία».

Σημείωσε, ως ακαδημαϊκός, το δέον γενέσθαι για την αξιοποίηση των Πανεπιστημίων μας. «Να προσελκύσουμε χιλιάδες νέους απο το εξωτερικό και να δώσουμε καλύτερης ποιότητας σπουδές στους Έλληνες φοιτητές».

Διεμήνυσε πως για την εκλογή του επικεφαλής του νέου προοδευτικού κινήματος «οι πολίτες να αξιολογήσουν με βάση την πραγματική προσφορά, με βάση το βιογραφικό σημείωμα, με βάση τα ένσημα, με βάση την πορεία του καθενός μας στη κοινωνία και την πολιτική».

Ικανοποίηση από την περιοδεία στην Ήπειρο

Εξαιρετικά θετικός ήταν και ο απολογισμός από τη διήμερη περιοδεία στην Ηπειρο με τις συζητήσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η περιοδεία περιλάμβανε:

Επισκέψεις σε μονάδες-πρότυπα, ιδιωτικές και συνεταιριστικές, που όχι μόνο άντεξαν στην κρίση, αλλά αναπτύχθηκαν με έντονη εξωστρεφή, εξαγωγική δραστηριότητα.

Συναντήσεις με ακαδημαϊκούς συναδέλφους του και συζητήσεις για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια τόσο για τα προβλήματα των φοιτητών, όσο και τις επιθέσεις εις βάρος καθηγητών και των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Συζητήσεις με μέλη των Νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ και φίλων της Δημοκρατικής Παράταξης για τις προοπτικές του νέου κινήματος και τις δυνατότητές του να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Πρέβεζα απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες που «εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας τους διέσυρε πολιτικά, να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η πόρτα μας όμως είναι κλειστή γι’ αυτούς τους ριψάσπιδες, που στα δύσκολα εγκατέλειψαν την παράταξη, αυτούς που είχαν ωφεληθεί από την παράταξη και τώρα προσπαθούν, βλέποντας να καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθουν πίσω. Η πόρτα είναι κλειστή γι’ αυτούς που βρήκαν πολιτική καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίζοντας μάλιστα πολλοί από αυτούς το ΠΑΣΟΚ πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν».

Τελευταίοι σταθμοί στην περιοδεία του, η Αρτα, με επίσκεψη στη βιομηχανία ΒΙΚΗ και συνάντηση με τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ και προοδευτικούς πολίτες.

Γ. Μανιάτης «Επισκέφθηκα τη Βιομηχανία ΒΙΚΗ στην Άρτα και ενημερώθηκα από το Νίκο Παπαγιάννη πώς, μέσα στην κρίση, μια βιομηχανία που απασχολεί 250 εργαζόμενους καταφέρνει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Μόνο με την παραγωγή νέου πλούτου θα υπάρξει λύση στα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας».

Στην Άρτα συζήτησε με φίλους και την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τα θέματα του προοδευτικού χώρου και το πώς μπορεί να ξεφύγει από τη στασιμότητα «να διαβεί το γεφύρι και να γίνει πρωταγωνιστής στην κοινωνία και να κάνει τα αυτονόητα για τη χώρα, πώς θα γίνουν οι αλλαγές για τους πολλούς που συνιστούν το προοδευτικό πατριωτισμό».

Οι προγραμματικές προτάσεις

Ο Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τις θέσεις του για ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα και τις προγραμματικές του προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 12.00, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.

The post Γιάννης Μανιάτης: Eχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα