Πού συμφώνησαν και πού όχι Κυριάκος και Σταύρος

13:58 4/4/2017 - Πηγή: Protagon

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς – ο κύκλος των ραντεβού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή με το τετ α τετ στη Βουλή με τη Φώφη Γεννηματά και θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη

και την Πέμπτη με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:

– Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
– Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.
– Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ώρα της φωτογράφισης των Μητσοτάκη και Θεοδωράκη λίγο προτού ξεκινήσει η συνάντησή τους

Κοινή εκτίμηση των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία. Ενα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς. Ενα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, όπως σημείωσαν από την Πειραιώς.

Για όλα αυτά, κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του, είπαν από τη ΝΔ. Και όντως, ο κ. Θεοδωράκης στις δηλώσεις του έξω από τη Βουλή μετά το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι οι απόψεις του Ποταμιού είναι «πάντα πιο προωθημένες» από αυτές του παλιού πολιτικού συστήματος. Παράλληλα απέφυγε να μιλήσει για εκλογές και είναι ενδεικτικό ότι μια τέτοια αναφορά απουσιάζει και από την ενημέρωση που παρείχε προς τα ΜΜΕ η Πειραιώς. Αρα δεν υπήρξε συμφωνία ως προς αυτό, η ΝΔ συνεχίζει να τις ζητάει, το Ποτάμι προτάσσει την προτεραιότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Θεοδωράκης: «Ψήφος στους Ελληνες του εξωτερικού»

«Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις, εμείς ξέρετε έχουμε προωθημένες απόψεις σε σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα, τις περισσότερες από τις απόψεις αυτές τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης, δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Στη συνέχεια τον ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που θα πάρουμε, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ήδη γνωστό ότι η ΝΔ έχει καταθέσει μία πρόταση νόμου η οποία έχει “παραπέσει” και δεν έχει συζητηθεί και μου είπε ότι προφανώς είναι σύμφωνος μήπως και τα παιδιά μας, όλοι αυτοί που έχουν φύγει στο εξωτερικό, ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουμε διώξει από τη χώρα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή (SOOC/Nikos Libertas)

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε: «Με τον κ. Μητσοτάκη συμφωνήσαμε σε αυτό που νομίζω ότι συμφωνεί κάθε λογικός άνθρωπος: ότι η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει με την αξιολόγηση και θα έπρεπε η χώρα να προβληματίζεται με αυτά που πρέπει να γίνουν, τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Η καθυστέρηση της αξιολόγησης φανερώνει αρκετά προβλήματα. Ήδη ήρθαν τα στοιχεία για την ανεργία, πάλι είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ζητήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση και αν είχαμε δημιουργήσει ένα πεδίο βεβαιότητας στην οικονομία που θα έδινε τη δυνατότητα για τη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας».

«Τις περισσότερες από τις απόψεις μας τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης, δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, και όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους εξήγησε: «Η ΝΔ για εμάς παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα και στα θέμα της δημόσιας διοίκησης η πολιτική της στα χρόνια που κυβέρνησε δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι. Άρα προφανώς εμείς έχουμε μια πολύ προωθημένη άποψη για τη δημόσια διοίκηση, με αυστηρή αξιολόγηση, με ανεξάρτητη αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ, που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του Δημοσίου και στην αποτελεσματική λειτουργία του. Αυτές είναι οι δικές μας απόψεις πολλές από τις οποίες έχει υποστηρίξει ο κ. Μητσοτάκης».

The post Πού συμφώνησαν και πού όχι Κυριάκος και Σταύρος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα