Γεννηματά κατά Τσίπρα: «Η υποχώρηση είναι δεδομένη – το μπουγιουρντί έρχεται»

Στη διαβεβαίωση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία αριθμεί 18 βουλευτές, δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα φέρει καθώς φαίνεται η κυβέρνηση, προχώρησε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι το Μαξίμου «σκηνοθετεί» ήδη μια νέα

συνθηκολόγηση και αγοράζει πολιτικό χρόνο, μεγαλώνοντας τον λογαριασμό τον οποίο φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

«Από τη μία, οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ κι από την άλλη η κυβερνητική ανικανότητα, μας παγιδεύουν στο επικίνδυνο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από το “δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα”, πήγε στο “δεν θα υποχωρήσουμε στις αρχές μας”. Η υποχώρηση είναι δεδομένη. Το μπουγιουρντί έρχεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δήλωσε ότι φιλοδοξεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην είναι απλώς ρυθμιστής αλλά πρωταγωνιστής θετικών εξελίξεων και εγγυητής μια βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Σχετικά με τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι «πάμε μαζί, με όσους φυσικά το επιθυμούν. Εχουμε σε μεγάλο βαθμό επιτύχει την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξης. Δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν. Καλό όμως είναι ο καθένας να έχει συναίσθηση του μεγέθους του και των ευθυνών του απέναντι στη χώρα. Το νέο χτίζεται από τους παρόντες».

The post Γεννηματά κατά Τσίπρα: «Η υποχώρηση είναι δεδομένη – το μπουγιουρντί έρχεται» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα