Γεννηματά – Ανδρουλάκης: Η τραγωδία τους έφερε κοντά

Τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, μετά τις εκλογές της Κυριακής, ήταν δύο ξένοι στην ίδια πόλη, αυτή της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορούσε τη Φώφη Γεννηματά για «κληρονομικά δικαιώματα» στην πολιτική και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του απαντούσε με αιχμές για «μικρότητες» και «χτυπήματα κάτω από τη μέση». Ακόμα και η τηλεμαχία τους είχε αποδειχθεί δύσκολη εξίσωση, σε βαθμό που η Επιτροπή Αλιβιζάτου, να ξεκαθαρίσει ότι το ντιμπέιτ δεν θα τελεί υπό

την αιγίδα της. Τελικά όμως όχι μόνο η προγραμματισθείσα για την Παρασκευή τηλεμαχία ακυρώθηκε –λόγω εθνικού πένθους– αλλά οι δύο μονομάχοι της προσεχούς Κυριακής, ήρθαν κοντά.

Η τραγωδία στη Δυτική Αττική έφερε την κυρία Γεννηματά και τον κ. Ανδρουλάκη στον ίδιο χώρο.

Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς επισκέφτηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι την Ελευσίνα (έδρα της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής) καθώς και τις πληγείσες περιοχές. Συζήτησαν με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη θεομηνία που προκάλεσε πρωτοφανείς υλικές ζημιές -τόσο σε υποδομές όσο και σε ιδιοκτησίες- αλλά κυρίως οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 15 συμπολιτών μας.

Μετά την επίσκεψη στην Ελευσίνα, η κυρία Γεννηματά δήλωσε. «Η κυβέρνηση είπε ότι θα λάβει μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών. Πρέπει να είναι άμεσα και γενναία: εισοδηματικές ενισχύσεις, αναστολή της πληρωμής των οφειλών νοικοκυριών και επαγγελματιών προς το κράτος και τις τράπεζες (πχ. ΕΝΦΙΑ, αναστολή πλειστηριασμών), και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν δεν υπάρχουν άλλοι πόροι, να αξιοποιηθεί το φετινό πλεόνασμα της υπερφορολόγησης» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να συμπληρώσει:

«Αντίστοιχα μέτρα πρέπει να ληφθούν και για τις καταστροφές της Σύμης, με πρώτο μέτρο την αναστολή της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ. Θέλω να αναφερθώ και να τιμήσω την προσφορά των Πυροσβεστών, των Αστυνομικών και των ανθρώπων των Δήμων, εθελοντών και άλλων, που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη».

Η Φώφη Γεννηματά στην έδρα της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα. Αριστερά διακρίνεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεξιά είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Η εθνική τραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ώρες φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα διαχρονικά προβλήματα και τις ανεπάρκειες του ελληνικού κράτους» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης και υπενθύμισε πως «στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την αποκατάσταση ζημιών σε πληγέντες που έχουν “παγώσει”. Χωρίς την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι αδύνατον να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς για να τονίσει: «Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε τώρα ότι πριν από 100 χρόνια τα ρέματα στην Αττική ήταν 700 και σήμερα είναι μόλις 70».

Την Τετάρτη στο σημείο της καταστροφής είχε σπεύσει κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τους βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Μανιάτη καθώς και τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Ψωμά.

The post Γεννηματά – Ανδρουλάκης: Η τραγωδία τους έφερε κοντά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα