Φωτογράφος συνελήφθη με βίαιο τρόπο στο εκλογικό κέντρο της Λεπέν [βίντεο]

Ενας επαγγελματίας φωτογράφος συνελήφθη με βίαιο τρόπο από μέλη ασφαλείας, πιθανότατα από μέλη της Ταξιαρχίας κατά του Εγκλήματος (BAC), κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή, στο Ενίν-Μπομόν της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν μεταβεί στο εκλογικό κέντρο η υποψήφια της Ακροδεξιάς, έξι γυμνόστηθες γυναίκες, μέλη της ακτιβιστικής – φεμινιστικής οργάνωσης Femen εμφανίστηκαν για να

διαδηλώσουν κατά της Λεπέν.

Κατά τη διάρκεια της αναστάτωσης που προκάλεσαν οι ακτιβίστριες που φορούσαν μάσκες της Λεπέν, του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Παράλληλα, άγρια επίθεση δέχθηκε και ο φωτογράφος του πρακτορείου Hans Lucas, Τζέικομπ Κριστ, ο οποίος κάλυπτε την δράση των Femen.

Μάλιστα όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, και όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, τρεις άνδρες είχαν ρίξει κάτω τον φωτογράφο για να τον ακινητοποιήσουν, ενώ εκείνος φώναζε: «Αφήστε με, κάνω τη δουλειά μου».

Το πρακτορείο του δημοσιογράφου κατήγγειλε τη σύλληψή του φωτογράφου «η οποία έγινε ενόσω ασκούσε το επάγγελμά του».

Το παράδοξο είναι ότι το πρακτορείο δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον φωτογράφο μετά το περιστατικό. «Στο αστυνομικό τμήμα του Lens που διέταξε την σύλληψη επικρατεί απόλυτο μπλακ άουτ. Επειτα από πολλά τηλεφωνήματα, είναι αδύνατο να μάθουμε νέα του», ανέφερε το πρακτορείο.

The post Φωτογράφος συνελήφθη με βίαιο τρόπο στο εκλογικό κέντρο της Λεπέν [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα