«Φωτογραφική» τροπολογία εξαιρεί τον… συνταξιούχο Μπαλαούρα από περικοπές

Εκθετοι εμφανίζονται τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας από μια διάταξη –«σκανδαλώδη» και «φωτογραφική» τη χαρακτηρίζουν «Τα Νέα» που την αποκαλύπτουν στο σημερινό τους φύλλο– η οποία εξαιρεί από τις περικοπές των συνταξιούχων που εργάζονται, τους συνταξιούχους της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία,

όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «Τα Νέα», χάνεται το περιλάλητο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της Αριστεράς ήρθε στη Βουλή και ουσιαστικά αφορά τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωφελείται ως συνταξιούχος της ΤτΕ. Ενώ όλοι οι συνταξιούχοι βλέπουν περικοπές στις συντάξεις τους όσο εργάζονται, ο ίδιος θα απολαμβάνει πλήρη σύνταξη.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος των «Νέων»: «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού…»

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 22ας Μαρτίου.

Στην τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: ««Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είχε λάβει και την περίφημη «13η σύνταξη» που μοίρασε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Σε δηλώσεις του με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσής τους από τη γενική συνταξιοδοτική ρήτρα για περικοπή μεγάλου ποσού της σύνταξής τους αν εργάζονται. Εξήγησε δε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ, ενώ υπογράμμισε ότι οι συντάξεις της Τραπέζης της Ελλάδος δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο.

The post «Φωτογραφική» τροπολογία εξαιρεί τον… συνταξιούχο Μπαλαούρα από περικοπές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα