Φιέστα… ανάπτυξης στον κάμπο: Τσίπρας και κουστωδία υπουργών στη Θεσσαλία

Μια μίνι περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης αναμενόταν να μιλήσει στη Λάρισα για ένα από τα αγαπημένα, το τελευταίο διάστημα, θέματα της κυβέρνησης, την ανάπτυξη. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από πολυπληθή αντιπροσωπεία υπουργών, υφυπουργών και υψηλόβαθμων

κυβερνητικών στελεχών, προφανώς για να τονιστεί η σημασία της εκδήλωσης. Φαίνεται ότι το Μαξίμου, έχοντας ξεπεράσει τις αναταράξεις για το νομοσχέδιο αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, επιστρέφει στο -εσχάτως- αγαπημένο του «αφήγημα», αυτό της ανάπτυξης.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στον Βόλο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και είχε συνάντηση με νέους, εξωστρεφείς επιχειρηματίες στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Εκεί, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Μουσείο και όπως είπε, στο μέλλον θα έρθει ξανά για να το επισκεφθεί μαζί με τα παιδιά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στη συνάντηση (ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR)

Στη συνέχεια χαιρέτισε τους επιχειρηματίες έναν-έναν, ρώτησε και έμαθε τα ονόματά τους και με τι ασχολούνται και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους. Με έναν από τους παρευρισκομένους, αναφέρει το ΑΠΕ, αστειεύτηκε όταν του είπε ότι είναι μηχανολόγος μηχανικός και ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «κανείς δεν είναι τέλειος». Ο μηχανολόγος μηχανικός σπούδασε την ίδια περίοδο με τον κ. Τσίπρα.

Οι startup αξιοποιούν σε ποσοστό 90% τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μερικές από αυτές έχουν στηθεί με τη στήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου ή ακόμη και από αποφοίτους του ή φοιτητές του.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με επιχειρηματίες (e-volos.gr)

Οπως τονίστηκε στον κ. Τσίπρα, το Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη του νέου υποδείγματος ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη δημιουργικότητα. Υποστηρίζει την παραγωγή μέσω της έρευνας στα τμήματα της Πολυτεχνικής και της Γεωπονικής Σχολής. Ετσι δημιουργείται ένα πλέγμα εκπαίδευσης-έρευνας-παραγωγής που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και σταθερές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας.

Εχοντας δίπλα του την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, ο Πρωθυπουργός άκουσε τους επιχειρηματίες που τον ενημέρωσαν αναλυτικά.

«Ηρθα για να σας ακούσω», είπε ο κ. Τσίπρας και οι επιχειρηματίες μίλησαν για τις δραστηριότητες τους, τις επιδόσεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη στήριξη που χρειάζονται από την κυβέρνηση. Σε αρκετές περιπτώσεις ο κ. Τσίπρας τούς διέκοπτε ζητώντας επιπλέον πληροφορίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τα αιτήματα των επιχειρηματιών (taxydromos.gr)Ομιλία Τσίπρα στο περιφερειακό συνέδριο

Για τις 19:30 σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η ομιλία του κ. Τσίπρα στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλίας που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα είχε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο συνέδριο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης προκειμένου να συνοψίσουν τα συμπεράσματα της διήμερης συζήτησης.

Πριν από τον κ. Τσίπρα ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο (μετά από αυτά της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης). Στόχος των συνεδρίων είναι να υπάρξει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που άνοιξε τις εργασίες την Τρίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης

Ακόμη, στη Λάρισα μετέβησαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

The post Φιέστα… ανάπτυξης στον κάμπο: Τσίπρας και κουστωδία υπουργών στη Θεσσαλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα