Εξεταστική για την Υγεία: Αρνήθηκαν στη σύζυγο Στουρνάρα να καταθέσει – Αποχώρησε ο Μηταράκης

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε την Τετάρτη η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, μετά την άρνηση των βουλευτών της πλειοψηφίας στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, να καταθέσει.

Η κυρία Νικολοπούλου απέστειλε αίτημα προς τα μέλη της επιτροπής, ζητώντας να καταθέσει για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

εταιρεία της MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS είχε αναλάβει στο παρελθόν έργο διαφημιστικής εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ), ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απήντησαν αρνητικά, με το επιχείρημα ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Επί ένα χρόνο πετάτε λάσπη σ’ αυτή τη γυναίκα και τώρα που σας ζητάει να καταθέσει το αρνείστε», είπε στα μέλη της πλειοψηφίας και αποχώρησε από την αίθουσα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου συνέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας με εκείνη ανελεύθερων καθεστώτων.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης εξέφρασε τις ενστάσεις του επί του αιτήματος της κυρίας Νικολοπούλου, σημειώνοντας ότι η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος εμπλέκεται στη δικογραφία του σκανδάλου Novartis. Αντίστοιχα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη κατάθεσή της θα μπορούσε να προκαλέσει και πρόβλημα ακυρότητας στην Προανακριτική της Novartis.

The post Εξεταστική για την Υγεία: Αρνήθηκαν στη σύζυγο Στουρνάρα να καταθέσει – Αποχώρησε ο Μηταράκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα