Επέλαση κινέζικων εταιρειών στην Βαρκελώνη

Μπορεί η LG με τη νέα ναυαρχίδα της να έκλεψαν τα βλέμματα τις πρώτες ημέρες του Mobile World Congress 2016, που πραγματοποιείται έως τις 2 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, όμως θα έχει περισσότερους ανταγωνιστές για το κομμάτι της αγοράς που ήθελε να πάρει από τους γίγαντες του χώρου.

Το G5 απέδειξε ότι ένα έξυπνο κινητό μπορεί να έχει και έξυπνα αποσπώμενη μπαταρία. Επίσης, το κάτω μέρος του κινητού

είναι σαν «Lego» αν θέλετε να αλλάξετε την συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν θέλετε μια σταθερή λαβή για να βγάζετε φωτογραφίες τοποθετείτε το Cam Plus module που θα μετατρέψει το κινητό σας σε επαγγελματική μηχανή, καθώς το κουμπί των φωτογραφιών βρίσκεται στην λαβή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ρότορα για το ζουμ αλλά και μέσα της η λαβή κρύβει επιπλέον ενέργεια (1200mAh) για όλες τις ανάγκες σας. Επίσης, ο φακός της μηχανής είναι ευρυγώνιος (135 μοίρες).

Ο πρώτος σοβαρός ανταγωνιστής του G5 είναι το Meizu PRO 5. Μία συσκευή που αφήνει το Android της Google και φοράει καθαρό Ubuntu Linux. Ο οχταπύρηνος επεξεργαστής του στα 1.2 Mhz αλλά και τα 4 GB RAM μνήμης, το καθιστούν το πιο γρήγορο και ισχυρό Linux τηλέφωνο που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Φυσικά μπορεί να τρέχει οποιαδήποτε εφαρμογή έχει βγει για Ubuntu υπολογιστών χωρίς προβλήματα ή επιπλέον ρυθμίσεις. Επίσης διαθέτει κρυστάλλινο ήχο, τεχνολογία γρήγορης επαναφόρτησης μπαταρίας, και κλείδωμα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορύν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο λειτουργικά: Ubuntu και Android

Μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με εξωτερική οθόνη, τουλάχιστον όχι με την χρήση καλωδίου. Ωστόσο, η εταιρεία που διανύει τον 13ο χρόνο της στην αγορά έξυπνων κινητών, δεν απέκλεισε να υπάρχει η δυνατότητα με κάποια μελλοντική ενημέρωση του λειτουργικού. Πάντως το μοντέλο θα διατίθεται και με λειτουργικό Android για όσους ενδιαφέρονται.

Ο κινέζικος κολοσσός Xiaomi έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην Βαρκελώνη. Η εταιρεία έγινε γνωστή στο ευρωπαϊκό καταναλωτικό κοινό, από ηλεκτρονικά καταστήματα που πούλαγαν ρεπλίκες συσκευών γνωστών εταιρειών, όπως της Apple και της Samsung. Προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη αλλά και να αποδείξει ότι οι μέρες που είχε κακόβουλο λογισμικό προεγκατεστημένο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να καλύψει μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού

Το νέο αστέρι της εταιρείας, το Mi5, διαθέτει οθόνη 5,15 ιντσών χωρίς κανένα πλαίσιο. Η κάμερα διαθέτει σταθεροποιητή 4 αξόνων για να μην χαλάει η λήψη ακόμα και αν ταρακουνάτε την συσκευή. Τα 3GB μνήμης και τα 32 ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου είναι υπεραρκετά για τους μέσους χρήστες. Επίσης, διαθέτει κλείδωμα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται στο κουμπί αρχικής οθόνης. Η τρίτη έκδοση της συσκευής βγαίνει με την προσθήκη PRO στην ονομασία της, και θα προσφέρει κεραμική πλάτη, 128 GB χώρου αποθήκευσης και 4 GB μνήμης για τους πιο απαιτητικούς.

Το Robin όταν ξεμένετε από αποθηκευτικό χώρο τα στέλνει όλα στο σύννεφο

Ανάμεσα τους η νεοσύστατη εταιρεία NextBit παρουσίασε το Robin. Μια έξυπνη συσκευή που αποθηκεύει τα πάντα σε σύννεφο (έως 100 GB) όταν η εσωτερική του μνήμη (32GB) αρχίζει να γεμίζει. Αυτό σημαίνει ότι στην συσκευή σας μένουν οι φωτογραφίες σας σε ανάλυση οθόνης, ενώ οι πλήρης ανάλυσης λήψης εικόνες, αποθηκεύονται στο σύννεφο. Η εταιρεία έχει το δικό της λειτουργικό να τρέχει πάνω σε Android 6 αλλά όχι χωρίς προβλήματα.

To S8 της Gionee είναι μόλις 147 γραμμάρια

Μια ακόμα κινέζικη εταιρεία, η Gionee, δημιουργήθηκε το 2002 αλλά στην ευρωπαϊκή αγορά δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια. Το δικό της νέο αστέρι ονομάζεται S8 και ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του αλλά και για το πόσο ελαφρύ είναι. Διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών τύπου Amoled και έχει επίσης την δική της 3D τεχνολογία αφής που προσθέτει συντομεύσεις εφαρμογών όπως ακριβώς και το iPhone 6s. Η μπροστινή κάμερα φτάνει το 8Mp και έχει λειτουργία καλοποίησης για ακόμα καλύτερες σέλφι. Η κύρια (πίσω) κάμερα με 16 Mp με πολύ γρήγορη απόκριση κλείστρου, θα αφήσει ευχαριστημένους και επαγγελματίες φωτογράφους ως προς την ταχύτητά του. Προσφέρει επίσης πολλές επιλογές λειτουργίας βίντεο και φωτογραφίας αλλά και αυτόματη λέιζερ εστίαση.

Η κορεάτικη Samsung προσπάθησε να ανακόψει την επέλαση των κινέζικων συσκευών αλλά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Το νέο S7 διαθέτει νέο αισθητήρα κάμερας που καλυτερεύει τις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, ταχύτερες αποκρίσεις κλείστρου και αυτόματης εστίασης. Ακόμα, άκουσε την γκρίνια από τους ιδιοκτήτες του S6 και πρόσθεσε αρκετές δυνατότητες που είχε το S5 αλλά για κάποιο λόγο έλειπαν από το S6. Οπως για παράδειγμα η αντοχή του στο νερό αλλά και η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με την χρήση καρτών μνήμης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Samsung S7 Edge και ως χάρακα, μεταξύ άλλων λειτουργιών

Το φαινομενικά αδελφάκι του S7, το S7 Edge, ξεχωρίζει για το κυρτό τελείωμα της οθόνης του. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει μέχρι και έως δέκα αγαπημένες επαφές σε εκείνο το σημείο της οθόνης αλλά και συντομεύσεις εφαρμογών ή συγκεκριμένες λειτουργίες όπως γρήγορη πρόσβαση στα αγαπημένα του περιηγητή διαδικτύου.

The post Επέλαση κινέζικων εταιρειών στην Βαρκελώνη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα