Επανεκλέγεται στη Νέα Υόρκη ο Ντε Μπλάζιο, στους Δημοκρατικούς δύο πολιτείες

Εύκολη αποδείχτηκε η εκλογική βραδιά για τον δημοκρατικό δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο που εξασφάλισε και δεύτερη θητεία, επικρατώντας της ελληνικής καταγωγής Νικόλ Μαλιοτάκη.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντε Μπλάζιο συγκεντρώνει περίπου το 65%, έναντι περίπου του 30% της Μαλιωτάκη, ποσοστά που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενα σε μια πόλη όπου οι Δημοκρατικοί έχουν ισχυρή επιρροή.

Επιτυχίες είχαν οι Δημοκρατικοί και σε δύο πολιτείες, τις οποίες

απέσπασαν από τα χέρια των Ρεπουμπλικάνων, παρά το ότι σε μία από τις δύο περιπτώσεις ο υποψήφιος είχε την έμπρακτη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος κυβερνήτης της Βιρτζίνιας Ραλφ Νόρθαμ, επικράτησε του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Εντ Γκιλέσπι, ο οποίος είχε διεξαγάγει εκστρατεία δίνοντας την έμφαση σε λαϊκιστικές και εθνικιστικές θέσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στη Βιρτζίνια, ο Νόρθαμ συγκεντρώνει το 54% των ψήφων έναντι ενός 45% του Γκιλέσπι.

Το τελευταίο διάστημα ο Γκιλέσπι έκανε στροφή προς τα δεξιά, θέτοντας ζητήματα όπως την παράτυπη μετανάστευση, την εγκληματικότητα ή ακόμη τα αγάλματα που τιμούν πολιτικούς της αποσχιστικής συνομοσπονδίας του Νότου.

Πάντως, δεν κατάφερε να εμφανιστεί μαζί με τον Τραμπ, ενώ μετά την ήττα του, ο Τραμπ αποπειράθηκε να αποστασιοποιηθεί από τον υποψήφιο, λέγοντας ότι δούλεψε σκληρά, αλλά «δεν υιοθέτησε εμένα ή τις θέσεις μου»!

Ed Gillespie worked hard but did not embrace me or what I stand for. Don’t forget, Republicans won 4 out of 4 House seats, and with the economy doing record numbers, we will continue to win, even bigger than before!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 8, 2017

Στη Βιρτζίνια εκλέχτηκε και η πρώτη διεμφυλική πολιτειακή βουλευτής, η Ντανίκα Ρόεμ.

Στο Νιού Τζέρσι, ο δημοκρατικός υποψήφιος Φιλ Μέρφι θα είναι νέος κυβερνήτης και θα διαδεχτεί τον απερχόμενο ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Κρις Κρίστι, στενό σύμμαχο του Τραμπ.

Ο Κρίστι είχε προκαλέσει το καλοκαίρι ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση όταν, μία ημέρα κατά την οποία πολλές από τις δημόσιες υπηρεσίες της πολιτείας ήταν κλειστές με απόφαση του κυβερνήτη, αυτός εκμεταλλεύτηκε την αναστολή λειτουργίας για να απολαύσει με την οικογένεια του την παραλία μέσα σε ένα δημόσιο πάρκο.

The post Επανεκλέγεται στη Νέα Υόρκη ο Ντε Μπλάζιο, στους Δημοκρατικούς δύο πολιτείες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα