«Επανεκκίνηση της χώρας» το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε μια επισκόπηση των ανοιχτών θεμάτων των ημερών και σε μια έκκληση να επικεντρωθούν στο μέλλον προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη με τους τομεάρχες του κόμματος στην Πειραιώς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παράλειψε βέβαια να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον όγκο των φόρων που έχουν να καταβάλουν οι πολίτες -«η επίθεση στο εισόδημα των Ελλήνων είναι πιο βίαιη από ποτέ»– αλλά και για την κατάσταση

στην Παιδεία και την Υγεία. Ωστόσο είναι σαφές ότι πλέον επιχειρεί να ορίσει ο ίδιος την ατζέντα και να δώσει έμφαση στο «αύριο», εμφανιζόμενος ως η λύση.

«Στη ΔΕΘ θα μιλήσουμε για το μέλλον, για τις δουλειές. Στόχος μας να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση. Ολοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις για να ξεφύγουμε από μια παρατεταμένη κρίση. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία. Να δώσουμε στην Ελλάδα ελπίδα και προοπτική. Na ασχοληθούμε με τους Ελληνες που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τους τομεάρχες του κόμματος, θέλοντας να κλείσει το κεφάλαιο της παρελθολαγνίας που επαναφέρει τακτικά και σκοπίμως τη κυβέρνηση. Κλείνοντας δε ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι είναι «αθεράπευτα αισιόδοξος», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω στους Ελληνες. Μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα και πιο δυνατά», τόνισε.

Ασφαλώς, στην εισηγητική ομιλία του πριν από τη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε πολλά να πει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει ΔΕΘ.

«Ο ΕΝΦΙΑ έχει φέρει σε απόγνωση του Ελληνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας την εισήγησή του, και υπενθύμισε ότι είναι ο ίδιος φόρος για τον οποίο «ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει το 2014 και το 2016 ότι θα μειώσει».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει τα πράγματα για να ξεγελάσει.

Μίλησε για φορολογική εξάντληση των Ελλήνων που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, αλλά και για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία και για το παράδειγμα των καρκινοπαθών που δυσκολεύονται ν να βρουν σειρά για τις θεραπείες τους.

«Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες όσων μιλούν για ακροδεξιές αποκλίσεις, όταν αυτοί συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο»

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η «θλιβερή εξαίρεση σε μια θετική συγκυρία», καθώς η Ευρωζώνη τα πηγαίνει πολύ καλά. Την ίδια ώρα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να φτάσει ούτε στα επίπεδα του 2014 ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για την έξοδο στις αγορές. «Ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει, προχωράμε αργά και αβέβαια, απομακρυνόμαστε από τον πυρήνα της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης για να επισημάνει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με μια «κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ».

«Οι πολίτες δεν έχουν πια αυταπάτες» είπε ακόμη ο κ. Μητοστάκης και πρόσθεσε: «Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να το αποκρύψει σηκώνοντας σκόνη». Μίλησε για τον ανεπαρκή χειρισμό των πυρκαγιών που αποδόθηκε σε σχέδιο εμπρησμών, αλλά και για μια «άσχετη κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια στις πλάτες της νέας γενιάς».

Εκανε ακόμη λόγο «λαϊκίστικα κόλπα», όπως η κλήρωση των σημαιοφόρων, και την «ανοχή σε αυτούς που τα σπάνε με την κάθε ευκαιρία».

Σημείωσε ότι μόλις άρχισαν οι πλειστηριασμοί τότε η κυβέρνηση αποφάσισε «να κάνει ιστορική αναδρομή στα σκοτεινά χρόνια του ναζισμού και του σταλινισμού» και υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα απαντήσουμε στις γελοιότητες όσων μιλούν για ακροδεξιές αποκλίσεις, όταν αυτοί συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επενδύσεις. Είπε ότι η κυβέρνηση «θα στήσει φιέστες για τις επενδύσεις που εμείς δρομολογήσαμε και αυτοί αναγκάστηκαν να αποδεχθούν» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπονομεύει τις μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις όπως αυτή της Ελληνικός Χρυσός».

«Μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς καλούμε τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο εναντίον τους», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «μετά τις εκλογές θα προκύψει μια σοβαρή κυβέρνηση». Η αναφορά του πάντως σε μια «κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ», δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ένα κλείσιμο του ματιού στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς που βρίσκεται σε μια φάση ζύμωσης.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί. Δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι βλαβερή για την πατρίδα μας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς κοιτάμε στο μέλλον»…

The post «Επανεκκίνηση της χώρας» το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα