Ποιος θέρισε 26 πιστούς σε εκκλησία στο Τέξας

Λουτρό αίματος σε εκκλησία, μια Κυριακή, την ημέρα του Θεού υποτίθεται. Για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ βυθίστηκαν στο αίμα ως απόρροια της εκτεταμένης οπλοκατοχής.

Γύρω στις 11:30 της Κυριακής (τοπική ώρα) και ενώ δεκάδες πιστοί είχαν συρρεύσει στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας, ένας νεαρός εισέβαλε στον ναό και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει 26 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 20.

Τουλάχιστον 23 άτομα σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία, δύο έξω από αυτήν, ενώ ένας κατέληξε

σε νοσοκομείο. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι μεταξύ 5 και 72 ετών. Ανάμεσα στα θύματα ήταν η 14χρονη κόρη του πάστορα, ο οποίος απουσίαζε στην Οκλαχόμα.

Δέκα από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Η κατάστασή τους ποικίλλει και αυτή, κάποιοι έχουν ελαφρά τραύματα, άλλοι είναι σε βαρύτερη κατάσταση.

Το κίνητρό του δράστη παραμένει άγνωστο.

Φωτογραφία του δράστη

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περί τα πενήντα άτομα -το χωριό έχει μόλις 400 κατοίκους- ήταν συγκεντρωμένα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Ο σερίφης της κομητείας του Σάδερλαντ Σπρινγκς είπε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο για τον κόσμο μέσα στην εκκλησία να ξεφύγει από τον δράστη που σχεδόν τους εγκλώβισε ενώ πυροβολούσε και την ώρα που έβγαινε από τον ναό.

Τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο δράστης ονομαζόταν Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ και ήταν 26 ετών. Από το 2010 ως το 2014 υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ από όπου αποτάχθηκε με απόφαση αεροδικείου, γιατί είχε επιτεθεί στη σύζυγο και το παιδί τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Κέλεϊ εμφανίστηκε στην εκκλησία ντυμένος στα μαύρα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αρχισε να πυροβολεί με το επιθετικό όπλο έξω από τον ναό και στη συνέχεια προχώρησε στο εσωτερικό.

Όταν βγήκε, έχοντας αφήσει μέσα στο ναό δεκάδες πτώματα και τραυματίες, ένας πολίτης άρχισε να πυροβολεί εναντίον του με τη δική του καραμπίνα. Τότε ο Κέλεϊ πέταξε το όπλο του και διέφυγε.

Εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, αλλά δεν είναι για την ώρα σαφές αν αυτοκτόνησε ή αν σκοτώθηκε από τα πυρά του πολίτη που τον καταδίωξε.

Μερικές ώρες μετά το μακελειό πολίτες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας (REUTERS/Sergio Flores)

The post Ποιος θέρισε 26 πιστούς σε εκκλησία στο Τέξας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα