Ισπανόφωνος στρατιωτικός ο εκτελεστής στο αεροδρόμιο της Φλόριντα – Πώς έδρασε

22:06 6/1/2017 - Πηγή: Protagon

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από ένοπλο άνδρα ο οποίος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αεροδρομίου Φορτ Λόντερντεϊλ-Χόλιγουντ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) υπήρξαν πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τον τοπικό σερίφη.

Ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ περιέγραψε ως «ψύχραιμο» και «αβλαβή» τον εκτελεστή, ο οποίος δεν ενεπλάκη σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς και απλώς παραδόθηκε.

Δράστης είναι ο 26χρονος

Εστεμπάν Σαντιάγκο και η ταυτότητά του είναι στρατιωτική, όμως τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Ο ισπανόφωνος έφτασε στη Φλόριντα με πτήση από τον Καναδά, κατάφερε να περάσει το όπλο του από τον έλεγχο, μέσα στη βαλίτσα του, πήγε στις τουαλέτες του αεροδρομίου όπου το γέμισε και εξερχόμενος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Επιβάτες στoυς βοηθητικούς διαδρόμους του αεροδρομίου έπειτα από την εκκένωση / Reuters Zachary Fagenson

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση γύρω και μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο. Τη στιγμή της επίθεσης επικράτησε πανικός, καθώς οι πολίτες έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον δράστη.

Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεψαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεότερες οδηγίες, ενώ αρκετές δεκάδες περιορίστηκαν στο πάρκινγκ των αεροπλάνων, εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αστυνομικοί και τραυματιοφορείς μεταφέρουν θύματα της επίθεσης / Twitter

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

«Ακούγονται πυροβολισμοί. Ολοι τρέχουν» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter o πρώην εκπρόσωπος τύπου του Τζορτζ Μπους, Αρι Φλέισερ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο.

I'm at the Ft. Lauderdale Airport. Shots have been fired. Everyone is running.

— Ari Fleischer (@AriFleischer) January 6, 2017

All seems calm now but the police aren't letting anyone out of the airport – at least not the area where I am.

— Ari Fleischer (@AriFleischer) January 6, 2017

Ενα τέταρτο αργότερα, με νέα ανάρτηση, ο Φλέισερ σημείωνε ότι όλα ήταν πλέον ήσυχα, όμως η Αστυνομία δεν άφηνε κανέναν να βγει εκτός αεροδρομίου.

Η πρώτη αναφορά της Αστυνομίας έκανε λόγο για έναν ένοπλο και πέντε θύματα.

Η Αστυνομία έδειχνε να έχει αναλάβει τον έλεγχο, αλλά δεν επέτρεπε σε κανέναν να εξέλθει ή αν εισέλθει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να είναι ασφαλής η περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, ο δράστης είχε αντιμετωπιστεί. Οι αμερικανικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

The post Ισπανόφωνος στρατιωτικός ο εκτελεστής στο αεροδρόμιο της Φλόριντα – Πώς έδρασε appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα