Ενόχληση Καμίνη για το «Κίνημα Αλλαγής»

Μετά την εκφρασμένη ενόχληση της ΔΗΜΑΡ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου για την πρωτοβουλία –και συμφωνία– των Φώφη Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς («Κίνημα Αλλαγής»), ήρθε η σειρά και του Γιώργου Καμίνη, τρίτου στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, να δηλώσει τη δυσφορία του με τα προκαταβολικά βαφτίσια.

«Είναι σημαντικό να λαμβάνονται

οι αποφάσεις συλλογικά, με ανοιχτή επικοινωνία με τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά τη συνάντηση που είχε με την κυρία Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή. «Ολα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο. Αυτό είναι κυρίαρχο» είπε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων για το όνομα του νέου φορέα.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης ρωτήθηκε ευθέως και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει ο νέος φορέας συλλογικά για να ενισχύσει και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του για την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, λέγοντας ότι είναι σύνθετες οι διαδικασίες, καθώς πρέπει να συνδυαστούν και η καθημερινή πολιτική παρουσία και η συλλογική ανοικτή πορεία προς το συνέδριο. Οσο για το αν θα οργανώσει τάση, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε μεν ότι θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αλλά απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένη για τάση.

Θεοχαρόπουλος: «Δεν ξεκινήσαμε καλά»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος προανήγγειλε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει τη δική της πρόταση για το όνομα του νέου φορέα, την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα γνωστοποιήσει μέσω ΜΜΕ αλλά μέσα από τα κομματικά όργανα, «με δημοκρατικές διαδικασίες».

«Δεν ξεκινήσαμε καλά» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», εξηγώντας ότι ενημερώθηκε για το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» από τα μέσα ενημέρωσης. «Αν είναι να λαμβάνονται έτσι οι αποφάσεις, τότε γιατί θα κάνουμε συνέδριο;» διερωτήθηκε. «Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να γίνει υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας» κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Κατά τα άλλα όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Γεννηματά, νικήτρια των εκλογών και ο κ. Καμίνης , συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησή τους στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, για τα βήματα και τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα.

Η κυρία Γεννηματά, σε ολιγόλεπη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξη για την ευόδωση του εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει δεκαμέλες πολιτικό όργανο που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων την ευρεία σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο. Η πρώτη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, με στόχο το συνέδριο να γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Η κυρία Γεννηματά επιφυλάχθηκε για την τελική θέση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σχετικά με την πρόταση να ακυρωθεί η συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αναμένοντας το ψήφισμα που θα εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί εντός της Τετάρτης με τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον αντίπαλό της στον β’ γύρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης: Δεν έχω πρόβλημα με το όνομα

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το όνομα, αλλά επεσήμανε ότι και αυτός ενημερώθηκε αφού έγιναν οι ανακοινώσεις. «Τηλεφωνήθηκα μετά με την κυρία Γεννηματά για να συνεννοηθούμε για τη συνάντηση της Παρασκευής και της είπα ότι είναι ένα όνομα που εκφράζει τις τάσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένα πρόβλημα ότι η απόφαση δεν ελήφθη από τα όργανα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

The post Ενόχληση Καμίνη για το «Κίνημα Αλλαγής» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα