Εκρήξεις στο Ντόρτμουντ, αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Μονακό

Τρεις εκρήξεις, από μηχανισμούς που ήταν τοποθετημένοι στον δρόμο, σε σημείο από το οποίο επρόκειτο να διέλθει το λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οδήγησαν σε αναβολή του αγώνα της γερμανικής ομάδας με τη Μονακό, για το Champions League. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο (περίπου δέκα χιλιόμετρα).

Το γήπεδο εκκενώνεται

Οι εκρήξεις προκάλεσαν θραύσεις τζαμιών στο λεωφορείο της ομάδας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας ποδοσφαιριστής,

ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα. Ο παίκτης δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, απλώς, βρίσκεται σε σοκ. «Οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και για το στάδιο. Παρακαλούμε να μείνετε ήρεμοι και είμαστε σε συνομιλίες με τους ιθύνοντες στο στάδιο» αναφέρει σε ανάρτησή της η Ντόρτμουντ.

Ο έλληνας ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι καλά στην υγεία του και, μιλώντας σε ελληνικά μέσα, είπε ότι όλοι οι συμπαίκτες του είναι καλά. Πάντως, ο γενικός διευθυντής της ομάδας δήλωσε ότι οι παίκτες βρίσκονται σε σοκ. «Δεν θα είναι εύκολο να το ξεπεράσουμε, όμως αυτό το γεγονός θα μας φέρει πιο κοντά και θα μας κάνει πιο δυνατούς».

Ηρεμία έξω από το γήπεδο

Μέσα και έξω από το γήπεδο δεν σημειώθηκε πάνικός, ούτε εκδηλώθηκε ένταση. Οι οπαδοί αποχώρησαν ησύχως, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση των φιλάθλων της Μονακό, που φώναζαν το όνομα της Ντόρτμουντ σε ένδειξη συμπαράστασης. Αντίστοιχα η ομάδα της Ντόρτμουντ ανέλαβε πρωτοβουλία για τη φιλοξενία των οπαδών της Μονακό που πρέπει να διανυκτερεύσουν άλλο ένα βράδυ στην πόλη. H UEFA ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, πλην όμως αυτό δεν θεωρείται βέβαιο καθώς η αστυνομία πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τα αίτια των εκρήξεων και μετά να δώσει το πράσινο φως.

Η αστυνομία συνοδεύει τους παίκτες της Ντόρτμουντ μακριά από το σημείο των εκρήξεων

Ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ με tweet του ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε, τον Ισπανό Μαρκ Μπάρτρα και στάθηκε στο πλάι της γερμανικής ομάδας. «Καλή ανάρρωση Μαρκ Μπάτρα. Σπουδαία κίνηση από τους οπαδούς της Μονακό. Απόψε στεκόμαστε όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Monaco fans cheering 'Dortmund!' after one injured in bomb attackpic.twitter.com/4co9P6t6eJ

— SportPlanet™ (@SportPlanet_) April 11, 2017

The post Εκρήξεις στο Ντόρτμουντ, αναβλήθηκε ο αγώνας με τη Μονακό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα