Εκρηξη ρατσιστικού μίσους (και) κατά της διευθύντριας του 26ου Σχολείου Λάρισας

Τον Ασκό του Αιόλου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, φαίνεται ότι άνοιξε η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όταν κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων προωθούσε βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου για να παροτρύνει γονείς και μαθητές να εναντιωθούν κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τώρα, στο Facebook, στη σελίδα του συλλόγου, έχει αρχίσει μία νέα

εκστρατεία ρητορικής μίσους, απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται τα προσφυγόπουλα και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη. Μάλιστα η ίδια έχει δεχθεί ακόμη και ευθείες απειλές για τη ζωή της.

«Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ …οτι τα λόγια και οι πραξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποια σε καιρό κατοχής ( μετα την ανακοίνωση στην Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ απο 24/11/11 , και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της) ,η ΧΩΡΑ θεωρείται σε καταστάση πολέμου ..και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατα το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( αρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου) …ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Αρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα ειναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η αποφαση ειναι δική της….οπως και οι συνέπειες αυτής!!», έγραψε σε σχόλιό του ένας χρήστης.

Η κυρία Σταγιάννη κλήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας την Τρίτη και προχώρησε σε κατάθεση για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στο Διαδίκτυο.

Φαίνεται ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της έναν ολοκληρωμένο φάκελο με φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο Διαδίκτυο.

Ολα άρχισαν όταν η κυρία Σταγιάννη κατήγγειλε δημοσίως ότι προκειμένου να μην επιτραπεί η φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο, ο πρόεδρος του συλλόγου καλεί τους μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook. Οπως είχε πει, «(ο πρόεδρος του συλλόγου) Δεν τηρεί καμία από τις νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ». Ο ίδιος φέρεται να διαμοίραζε ακόμη και φυλλάδια με ξενοφοβικό περιεχόμενο έξω από το σχολείο, όταν απαγορεύθηκε να διαμοιραστεί εντός του σχολείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου επέμεινε ότι «στη σελίδα δεν υπάρχει κάτι ρατσιστικό» και ότι ο ίδιος «δεν έχει δει κάποιο βίντεο». Επεσήμανε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του συλλόγου από τη διευθύντρια σχετικά με τη φοίτηση προσφυγόπουλων, «πόσα άτομα θα έρθουν, ποιας ηλικία θα είναι». Οπως είπε «ο περιφερειακός διευθυντής μάς κάλεσε να μιλήσουμε την Πέμπτη. Δεν είναι προσωπική μου απόφαση τι θα συμβεί. Δεν αποφασίζει ο Πρόεδρος. Δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη. Απο τη στιγμή που εκπροσωπώ τον σύλλογο θα σεβαστώ οποιαδήποτε θέση».

Και σε ανακοίνωσή που ανάρτησε στο Facebook ο Σύλλογος Γονέων την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, τόνισε ότι «κλιμακώνεται η επίθεση που δεχόμαστε επειδή τολμήσαμε να εκφράσουμε την άποψη της πλειοψηφίας στο σχολείο μας, η οποία είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων στη χώρας μας. Οτι δεν επιθυμούμε τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, για μία σειρά αυτονόητων λόγων, που κάθε καλόπιστος γονέας δέχεται».

The post Εκρηξη ρατσιστικού μίσους (και) κατά της διευθύντριας του 26ου Σχολείου Λάρισας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα