Εκρηξη κατασχέσεων το πρώτο δίμηνο του έτους – «Σχέδιο φτωχοποίησης» λέει η ΝΔ

Αυξημένος αριθμός κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις αλλά και σε ακίνητα, για οφειλές στην Εφορία που ξεπερνούν τα 500 ευρώ καταγράφηκαν τον πρώτο δίμηνο του έτους, γεγονός που προκαλεί και πολιτική διαμάχη.

Η «Καθημερινή» αναφέρει την Τρίτη ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 λόγω της επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε χιλιάδες φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ, αυξήθηκαν σημαντικά οι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 873.049 φορολογουμένους ενώ

κατάσχεση εις χείρας τρίτων τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων είχαμε για 23.943 φορολογουμένους.

Το πρώτο δίμηνο του έτους, οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους 2,6 δισ. ευρώ. Οι οφειλές των φορολογουμένων προς το κράτος είναι πιθανό να φτάσουν ακόμα και τα 100 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2017. Σήμερα ανέρχονται σε περίπου 94 δισ. από 4 εκατ. φορολογούμενους.

Πέρυσι είχαν γίνει περί τις 140.000 κατασχέσεις και, αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, ο αριθμός τους το 2017 θα ξεπεράσει τον περσινό αριθμό ίσως και πάνω από 45%.

ΝΔ: «Σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων»

Σχολιάζοντας τα στοιχεία για τις κατασχέσεις, η ΝΔ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποιεί με κυνισμό το σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων».

«Με δική της επιλογή φόρτωσε αβάσταχτα φορολογικά βάρη στους πολίτες. Το αποτέλεσμα είναι μια καταιγίδα 1.000 κατασχέσεων την ημέρα.

»Αυτοί που υπόσχονταν σεισάχθεια, διαγραφή χρεών, σήμερα καταδιώκουν ακόμη και τους πιο ανήμπορους πολίτες. Την ίδια στιγμή, το Κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με τα χρήματα της υπερφορολόγησης προσλαμβάνουν κομματικούς “κολλητούς” στο Δημόσιο, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

»Μια κυβέρνηση βγαλμένη από τις χειρότερες πρακτικές του χθες, σε απόλυτη αντίθεση με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της εξόδου από την κρίση».

The post Εκρηξη κατασχέσεων το πρώτο δίμηνο του έτους – «Σχέδιο φτωχοποίησης» λέει η ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα