Εκρηξη στο μετρό του Λονδίνου!

Περιστατικό με έκρηξη σε συρμό του μετρό του Λονδίνου εξετάζουν οι αρχές, όπως μετέδωσε το BBC. Το συμβάν σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό Λονδίνο -στη γραμμή District- κοντά στον σταθμό του Πάρσονς Γκριν στην περιοχή του Φούλαμ. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, αν και δεν φαίνεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η βρετανική αστυνομία αρκέστηκε να πει πως έχει λάβει γνώση του

συμβάντος και ότι έσπευσε αμέσως στον σταθμό. Η λειτουργία της District Line διακόπηκε.

Αν και αρχικά μιλούσε απλώς για περιστατικό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία άρχισε να αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν τρομοκρατικό συμβάν, αλλά τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα. Ανδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης, αλλά προς το παρόν ηγείται η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών. Στο σημείο έχει μεταβεί ομάδα αντιμετώπισης εκρηκτικών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «λαμβάνει τακτική ενημέρωση».

We are investigating an incident at Parsons Green. Customers travelling btn Wimbledon & Earl's Court are advised to use alternative routes.

— TfL Travel Alerts (@TfLTravelAlerts) September 15, 2017

Πολλοί μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν μεγάλη έκρηξη και έπειτα ένιωσαν τη θερμότητα.

Οι μάρτυρες περιγράφουν κρότο και λάμψη σε μια σακούλα, αλλά και τον πανικό που επικράτησε όταν οι επιβάτες έσπευσαν να φύγουν από το σημείο το ταχύτερο δυνατό. Κάποιοι είδαν σπρωξίματα και ποδοπατήματα λόγω της έντασης ενώ οι περισσότεροι επιβάτες είχαν μια έκδηλη ανησυχία για όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, 8.15 π.μ. (10.15 π.μ. ώρα Ελλάδος), την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες πήγαιναν στις δουλειές τους. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν μετά την έκρηξη στο βαγόνι, με τους επιβάτες να τρέχουν για να σωθούν τρομοκρατημένοι.

Οι πρώτες φωτογραφίες έξω από τον σταθμό του Parsons Green

Μια φωτογραφία από τον συρμό που έκανε αμέσως τον γύρο των social media δείχνει έναν λευκό κουβά (μέσα σε μια τσάντα Lidl) από τον οποίο φαίνεται να βγαίνουν φλόγες. To βαγόνι δεν φαίνεται να έχει μεγάλες ζημιές.

Work colleague was on district line train at Parsons Green when bag exploded #london pic.twitter.com/1yXOsFVAJ1

— Andy Webb (@andyjohnw) September 15, 2017

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Μαρτυρίες από την περιοχή μιλούν για εξαιρετικά μεγάλη παρουσία βαριά οπλισμένων αστυνομικών, όπως και ασθενοφόρων γιατί οι επιβάτες βγήκαν μαζικά από το τρένο και ποδοπατήθηκαν. Τουλάχιστον δύο γυναίκες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τα πληρώματα των ασθενοφόρων που έφτασαν εκεί.

Αλλοι αναφέρεται ότι έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο και τα πόδια.

Η αστυνομία του Λονδίνου συστήνει σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από τον σταθμό Πάρσονς Γκριν. Στην περιοχή έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του μετρό ενώ έχουν επηρεαστεί και δρομολόγια άλλων μέσων μεταφοράς.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί στο σημείο του περιστατικού (REUTERS/Kevin Coombs)

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο περιστατικό που επίσης επηρεάζει τις συγκοινωνίες στο Λονδίνο, έχουν προκληθεί ζημιές σε σημείο κοντά σε γραμμές τρένου εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που έκαιγε από αργά το βράδυ σε αποθήκη στο Χάροου.

@BBCBreaking #londonfirebrigade currently tackling massive fire at a commercial property near Headstone Lane, Harrow pic.twitter.com/uYTIr339p7

— Annie (@Ani_Naz) September 15, 2017

The post Εκρηξη στο μετρό του Λονδίνου! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα