Εκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Εκπτωτος κηρύχθηκε από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος, τρεις ημέρες πριν από τις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.Η έκπτωση από τα καθήκοντά του προκλήθηκε μετά από την καταδίκη του σήμερα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στέρηση

μισθού για 40 ημέρες. Η απόφαση εκδόθηκε αυθημερόν (σήμερα έγινε και η πειθαρχική δίκη) με αποτέλεσμα ο κ. Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα και να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο, όπου οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Η καταδίκη-εξπρές του κ. Ντογιάκου αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλησης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου (Βασιλικής Θάνου) στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης. Κατά της απόφασης αυτής όμως ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, δηλαδή στέρηση μισθού για 40 ημέρες. Ετσι, ο κ. Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος και δεν μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου ούτε μέχρι την Ιη Οκτωβρίου οπότε θα αναλάβει όποιος εκλεγεί το Σάββατο, ενώ επίσης δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της σύγκρουσης με την κυρία Θάνου, ο κ. Ντογιάκος είχε βρεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω της εισαγγελικής πρότασης για δίωξη και κράτηση του για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μετά την επιβολή της ποινής αναμένεται να μετατεθεί.

The post Εκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα