Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής για την Ηριάννα

Μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισήλθαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης στο προαύλιο της Βουλής και πέταξαν χαρτιά με συνθήματα και αίτημα την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Τα μέλη της ομάδας, που ήταν περίπου 20, παρέμειναν για λίγη ώρα στον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας έφτασαν μέχρι την είσοδο του κτιρίου, ωστόσο οι αστυνομικοί πρόλαβαν να την κλειδώσουν. Μετά αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών και παρέμειναν φρουρούμενοι στην είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Την

ώρα της εισβολής της ομάδας, το σώμα ήταν εν Ολομελεία, ενώ επικράτησε συναγερμός. Στο κτίριο κατέφθασαν περιπολικά και μια κλούβα.

Η αστυνομία πέρασε στα μέλη της ομάδας χειροπέδες και τους έβαλε στα περιπολικά, ενώ κράτησαν τα στοιχεία τους. Οπως αναφέρει το «Βήμα», με εντολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και μετά από επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ: «κόμμα που ανέκαθεν είχε το ένα πόδι του να πλατσουρίζει στο πεζοδρόμιο και το άλλο του πόδι στέρεα βυθισμένο στον αστικοδημοκρατικό βάλτο» αλλά και «φαντεζί ξεπουλημένης ευρωκομμουνιστικής αριστεράς διατηρεί την παράδοση μιας συγκινησιακά φορτισμένης δημοκρατικής ρητορικής, γεμάτη με αυθεντικό κοπανιστό αέρα. «Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» μας έλεγαν και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Κάθε λέξη πράγματι, ακόμα και αυτές που δεν γράφονται αλλά εννοούνται».

Σημειώνουν ακόμη ότι «Μας νοιάζουν τα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμά τους στην άδεια. Μας νοιάζει η σιωπή μιας αμήχανης κοινωνίας, που λίγο αποφασίζει να φωνάξει και ο τροχός ξαφνικά γυρίζει».

Μητσοτάκης: «Να αναζητηθούν ευθύνες»

Με αφορμή το περιστατικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ξέφραγο αμπέλι» και κάλεσε σε αναζήτηση ευθυνών.

Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή. Να αναζητηθούν οι ευθύνες αμέσως.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) July 26, 2017

The post Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής για την Ηριάννα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα