Είναι επίσημο, ο Τραμπ πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Τώρα, πλέον, δεν υπάρχει γυρισμός: ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε και επισήμως το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Αφού πρώτα «σκούπισε» κάμποσες πολιτείες και αφού «κατάπιε» τον έναν αντίπαλό του μετά τον άλλο, δεν του έμεινε τίποτα άλλο από το να πάρει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το… στέμμα του κόμματος. Κάτι που συνέβη στο συνέδριο του κόμματος στο Κλίβελαντ. Επόμενος σταθμός; Η κορυφή, όπως είπε και ο Τραμπ στους αφιονισμένους οπαδούς του εγγράφοντας

ήδη το πρώτο τσιτάτο που θα τον ακολουθεί στον προεκλογικό του αγώνα.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ξεπερνώντας το κατώφλι των 1.237 ψήφων, ο Τραμπ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό γύρο και μέσω γιγαντοοθόνης (βρισκόταν στη Νέα Υόρκη) απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους και ανέκραξε: «Είμαι τόσο υπερήφανος για την υποψηφιότητα. Με τη δική σας ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία. Μαζί πετύχαμε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, καταφέραμε να μαζέψουμε τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία του κόμματος. Είναι ένα κίνημα και μαζί θα πάμε μέχρι τέλους. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα βλέποντας τα παιδιά μου να με τοποθετούν τόσο ψηλά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά ομιλίας για να σκιαγραφήσει τις βασικές του πολιτικές: περαιτέρω ισχυροποίηση των συνόρων της χώρας, «για να πετάξουμε έξω τον ISIS», καθώς και «νόμος και τάξη». Για να καταλήξει το γνωστό υπερφίαλο: «Μαζί θα κάνουμε ξανά τις ΗΠΑ σπουδαίες».

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε ανά πολιτεία αλφαβητικά, με πρώτη την Αλαμπάμα, και συνεχίστηκε μετά τη Νέα Υόρκη. Πριν τη λήξη των εργασιών της ημέρας τέθηκε επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δια βοής το όνομα του Μάικ Πένς, κυβερνήτη της Ιντιάνα, τον οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο.

Το συνέδριο στο Κλίβελαντ, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν τη Δεύτερα για τη διαδικασία, επιβεβαίωσε την καθηλωτική εμφάνιση του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές. Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, έμπλεος υπερηφάνειας είπε στον πατέρα του: «Μπαμπά, συγχαρητήρια σε αγαπάμε».

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Οσο για τους συνεργάτες του ή εκείνους που τάχθηκαν από την αρχή υπέρ της υποψηφιότητάς του, τώρα δεν μπορούσαν παρά να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ο Χένρι ΜακΜάστερ, δεύτερος τη τάξει στη διοίκηση της Ν. Καρολίνας, είπε: «Είναι πολύ σαφές τι συμβαίνει εδώ πέρα. Δεν είναι ένα όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής της εκστρατεία του, Πολ Μάναφορτ, είπε: «Αυτό που συνέβη ήταν το αποκορύφωμα της εκστρατείας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο ο Τραμπ καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα προγνωστικά, αλλά και την καθεστηκυία πολιτική τάξη. Είναι ενθουσιασμένος που η εκστρατεία του έφτασε σε ένα τέλος και όσοι μέχρι τώρα έτρεφαν αμφιβολίες ότι δεν τα καταφέρει, τώρα βλέπουν το αποτέλεσμα. Ολοι είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το έγινε».

Να σημειωθεί ότι στο Κλίβαλεντ μετέβησαν και κάποια (όχι πολλά) παραδοσιακά στελέχη του κόμματος για να δώσουν τις ευχές τους στον Τραμπ. Ενας εξ αυτών, ο Πολ Ράιαν, ορκισμένος αντίπαλος του Τραμπ, αναγκάστηκε να παραβρεθεί, καθώς ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του επιβλέποντα τη διαδικασία. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να μιλήσει με επιμέλεια προσπάθησε να μην αναφερθεί ούτε μια στιγμή στον Τραμπ ονομαστικά, ούτε να αναφερθεί στις απόψεις του που έχουν διχάσει την «ορθόδοξη» πολιτική σκοπιά από την οποία βλέπουν τα πράγματα οι Ρεπουμπλικανοί.

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, ο ηγέτης της πτέρυγας των Γερουσιαστών, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και υπέβαλε τα σέβη του. Κι εκείνος, με εύσχημο τρόπο, έστρεψε τα πυρά του κατά της Χίλαρι Κλίντον λέγοντας ότι κάνει τα πάντα για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ και ότι αν συμβεί αυτό θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των σκανδάλων που «ακολουθούν τους Κλίντον σαν τις μύγες».

Ο Κρις Κρίστι, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ήταν από τους πρώτους που τάχθηκαν υπέρ του Τραμπ παίρνοντας πάνω του μεγάλο ρίσκο. Τώρα που όλα έληξαν, είπε: «Δεν θα έχουμε μόνο έναν δυνατό υποψήφιο, αλλά επίσης έναν γνήσιο και αξιοπρεπή άνθρωπο». Από την μεριά του, ακολούθησε την… πεπατημένη και τα έβαλε με την Κλίντον ανακράζοντας: «είναι αθώα ή ένοχη» για να λάβει, φυσικά, την προσδοκώμενη απάντηση από το πλήθος.

The post Είναι επίσημο, ο Τραμπ πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα