Είναι αυτός ο μεγαλύτερος πύθωνας του κόσμου;

Πύθωνας, ο: Ο Πύθωνας είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Οι πύθωνες απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία και στις μέρες μας αναγνωρίζονται δώδεκα συνολικά είδη. Αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε σε οποιοδήποτε site μπείτε. Αυτό που δεν μπορείτε να διαβάσετε είναι πως ο πύθωνας που πιάστηκε στη Μαλαισία ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο ζώο τους είδους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Κι αυτό γιατί οι μετρήσεις για να πιστοποιηθεί… το κατόρθωμα γίνονται αυτές τις ημέρες.

Οταν

οι εργάτες ενός εργοταξίου είδαν κάτι να κινείται, δεν πίστευαν ποτέ πως θα έβλεπαν το θηριώδες ζώο. Αντε καμιά σαύρα, άντε κανένα μικρό φίδι. Αλλά η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο πύθωνας που βρισκόταν ανάμεσα στα χαλάσματα ήταν εκεί και τους κοιτούσε, ανήμπορος να κουνηθεί. Κι από την αρχή, από το κεφάλι του, μέχρι το τέλος του σώματός του, μέχρι την ουρά δηλαδή, μεσολαβούσαν οχτώ μέτρα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το ερπετό και που για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο να το πιάσουν. Τελικά, η λύση ήρθε από αλλού. Οι εργάτες κάλεσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική κα τέθηκε ένα ολόκληρο σχέδιο σε δράση για να μπορέσει να πιαστεί το ερπετό. Μετά από μισή ώρα τα κατάφεραν.

photo: Herme Herisyam, Malaysia’s Civil Defence Force

Οπως αναφέρει ο Ερμε Χερισιάμ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στη Guardian, το μήκος του πύθωνα είναι οχτώ μέτρα και ζυγίζει κάτι περισσότερο από 250 κιλά.

Με βάση τα όσα βρίσκονται καταγεγραμμένα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο σε μήκος ερπετό που έχει καταγραφεί είναι 7,67 μέτρα. Ονομάζεται Μέδουσα, πρόκειται και σε αυτή την περίπτωση για πύθωνα (δικτυωτό πύθωνα για την ακρίβεια) και πιάστηκε στις ΗΠΑ, στις πράσινες εκτάσεις του Μιζούρι. Εγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, το 2011. Το βάρος του πύθωνα, την ώρα που ζυγίστηκε, ήταν 158,8 κιλά, κάτι που σημαίνει πως είναι κατά 90 σχεδόν κιλά ελαφρύτερος από το ερπετό που εντοπίστηκε στη Μαλαισία. Πλέον, η Μέδουσα βρίσκεται… φυλακισμένη στο The Edge of Hell Haunted House, στο Κάνσας.

Οι δικτυωτοί πύθωνες θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ερπετά πάνω στον πλανήτη και έχουν πάρει το όνομά τους από το μοτίβο που εμφανίζεται πάνω στο δέρμα τους. Το μέγεθός τους είναι συνήθως από τρία έως έξι μέτρα και ζουν κυρίως στις περιοχές που έχουν κοντά ποτάμια, λίμνες και γενικά όπου αφθονεί το υδάτινο στοιχείο.

The post Είναι αυτός ο μεγαλύτερος πύθωνας του κόσμου; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα