Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία

Δύο Ιορδανοί έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν μετά από περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών που έγινε αργά την Κυριακή στο συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ στο δυτικό Αμμάν.

Ενας από τους τραυματίες είναι Ισραηλινός, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ιορδανική αστυνομία, δύο Ιορδανοί, που εργάζονταν σε εταιρεία επίπλων, είχαν εισέλθει στο συγκρότημα της πρεσβείας πριν από τους πυροβολισμούς για ξυλουργικές εργασίες.

Ωστόσο,

για την ώρα δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το επεισόδιο, το οποίο συνέβη μέσα σε συγκρότημα κατοικιών που χρησιμοποιεί η πρεσβεία.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, έχει επιβάλει ενημερωτικό εμπάργκο για το επεισόδιο και δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις.

Το BBC σημειώνει ότι την Παρασκευή χιλιάδες Ιορδανοί είχαν διαδηλώσει κατά του Ισραήλ με αφορμή την απόφαση τοποθέτησης σημείων ελέγχου για μεταλλικά αντικείμενα αλλά και καμερών ασφαλείας σε τέμενος στην Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για έναν χώρο ιερό για τους μουσουλμάνους και για τους εβραίους, στον οποίο η Ιορδανία εξακολουθεί να ασκεί εποπτεία.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι κατά ισραηλινών αστυνομικών από την οποία οποία είχαν σκοτωθεί δύο, πριν οι δράστες εξουδετερωθούν.

Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων τις προηγούμενες ημέρες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστο τρεις από ισραηλινά πυρά.

Το Ισραήλ από την πλευρά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να απομακρύνει τις κάμερες και τους ανιχνευτές.

The post Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα