Δημοσκόπηση Κάπα Research: Προβάδισμα 6,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι αρκετά συρρικνωμένο συγκριτικά με άλλες έρευνες πρόθεσης ψήφου που δημοσιεύτηκαν τον Δεκέμβριο. Η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής έδειξε ότι η ΝΔ

έχει προβάδισμα 6,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την αναγωγή το προβάδισμα διευρύνεται και φτάνει το 8,7%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 22,8% ενώ το κυβερνών κόμμα 16,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,2%, το Το Ποτάμι με 1,8%, οι ΑΝΕΛ 2,2% -ωστόσο με την αναγωγή το κόμμα μπαίνει οριακά στην Βουλή- η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,2%, η οποία με την αναγωγή μπορεί να μπει στη Βουλή. Η επιλογή «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 4,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, της λευκής ψήφου και της αποχής ανέρχεται στο 27,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 61%, από 59% που ελάμβανε τον Σεπτέμβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, από 23,5% αντίστοιχα.

Το 34% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ ή μίας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ ενώ το 23,5% προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 23,5% επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και το 18% τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει ενώ το 14% προβλέπει ότι θα βελτιωθεί.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 21 έως τις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά την αναγγελία των παροχών που έκανε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

The post Δημοσκόπηση Κάπα Research: Προβάδισμα 6,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα