Δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα λείψανα των επιβατών της πτήσης της Egypt Air

22:27 5/5/2017 - Πηγή: Protagon

Τη 19η Μαΐου 2016 είχαν χάσει τη ζωή τους 66 επιβαίνοντες -ανάμεσά τους 12 γάλλοι πολίτες- σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας Egypt Air – εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο. Αιγύπτιοι ερευνητές είχαν δηλώσει τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στις σορούς των επιβατών του αεροσκάφους – επιστράφηκαν στην πατρίδα τους τον Ιανουάριο του 2017.

Τώρα, οι ερευνητές του ινστιτούτου ποινικών ερευνών της γαλλικής χωροφυλακής

δεν βρήκαν ίχνος εκρηκτικών στα λείψανα των γάλλων επιβατών του αεροσκάφους που συνετρίβη πέρυσι στη Μεσόγειο. Οι πληροφορίες ανήκουν στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Το δημοσίευμα, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή ενήμερη για τα ευρήματα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, αντικρούει δηλώσεις των αιγύπτιων ερευνητών.

Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο εναντίον της πρόωρης εξαγωγής συμπερασμάτων για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

«Η υπόθεση που πρότειναν οι Αιγύπτιοι – ότι έγινε μια έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, εξαιτίας μιας βόμβας που μπορεί να είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού – κατά συνέπεια αποκλείεται», αναφέρει το δημοσίευμα.

The post Δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα λείψανα των επιβατών της πτήσης της Egypt Air appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα