Δεκαέξι νεκροί στη Λιβύη ύστερα από συγκρούσεις με αφορμή μια… μαϊμού

Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες φατρίες της Λιβύης, την Αουλάντ Σουλεϊμάν και τη Καντάντφα, που προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Αφορμή για την ένταση, μία… μαϊμού, που άνηκε σε έναν καταστηματάρχη της φατρίας Καντάντφα. Το ζώο κατάφερε

να του ξεφύγει και στη συνέχεια επιτέθηκε σε τρεις μαθήτριες της φυλής Αουλάντ Σουλεϊμάν, τραβώντας τη μαντίλα από το κεφάλι της μιας.

Pet monkey pounces on schoolgirl in Libya, setting off days of deadly clashes between rival tribes, residents say https://t.co/LGh1Mnrjx3 pic.twitter.com/QFvhWetdow

CNN (@CNN) 21 Νοεμβρίου 2016

Αμέσως ξεκίνησαν συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο φατρίες, με τρεις νεκρούς από την πλευρά της Καντάντφα – μεταξύ των θυμάτων και η άτυχη μαϊμού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, τις επόμενες ημέρες η ένταση γιγαντώθηκε, με τη χρήση τανκς, όλμων και βαρέος οπλισμού. Ανάμεσα στους τραυματίες βρέθηκαν αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Οι δύο φατρίες είναι οι ισχυρότερες της χώρας, ενώ στην περιοχή της Σάμπχα ανθεί το λαθρεμπόριο όπλων. Ως την Κυριακή, στα νοσοκομεία είχαν καταγραφεί 16 σοροί ανθρώπων και οι τραυματίες έφτασαν τους 50.

Η εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι προ πενταετίας (2011) χώρισε τη χώρα σε αντίπαλες φατρίες. Σύμφωνα με τον Guardian, αναζωπυρώθηκε μια παλιά βεντέτα ανάμεσα στις δύο φατρίες, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις και εκτός της Σάμπχα.

Ιδίως στη Σάμπχα, οι παραστρατιωτικές ομάδες έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή των κατοίκων, ενώ οι προσπάθειες των φυλάρχων να ηρεμήσουν τα πνεύματα απέτυχαν πλήρως.

The post Δεκαέξι νεκροί στη Λιβύη ύστερα από συγκρούσεις με αφορμή μια… μαϊμού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα