Χρυσαφικά αξίας εκατομμυρίων βρέθηκαν στα συντρίμμια του Αματρίτσε

Μέσα σε λίγα λεπτά κατεδαφίστηκε ένα ολόκληρο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες του σκοτώθηκαν αφήνοντας πίσω τους, ανάμεσα στα συντρίμμια, τα προσωπικά αντικείμενα και τα «εντειχισμένα» μυστικά τους. Στο Πεσκάρα ντελ Τρόντο, κοντά στο Αματρίτσε, το οποίο κατεδάφισε ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου, ο σεισμός έφερε στο φως έναν κρυμμένο θησαυρό.

Στα συντρίμμια του σπιτιού βρέθηκαν χρυσαφικά εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του, Φούλβιο Ολιβάντι και η σύζυγός του Λορντάνα λο Ρόσο, και οι δύο 48 ετών, βρίσκονταν στο σπίτι τους στο ιταλικό χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σκοτώθηκαν όταν χτύπησε ο σεισμός τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου με αποτέλεσμα να μείνει πίσω (απροστάτευτη) η περιουσία τους. Οι ίδιοι είχαν αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων στη Ρώμη και απ’ ότι φαίνεται προτιμούσαν να φυλάνε τα αποθέματα ρολογιών, κολιέ, δαχτυλιδιών σε κουφώματα στους τοίχους του σπιτιού και όχι στις θυρίδες μίας τράπεζας.

Η ανιψιά τους ειδοποίησε τις Αρχές όταν εντοπίστηκε ο θησαυρός. Ωστόσο η Αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές ποσό της αξίας, ώστε να προλάβει τις εντάσεις καθώς αναμένεται αγώνας για την κληρονομιά του ζεύγους.

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την τραγωδία που έζησε η Ιταλία. Σκοτώθηκαν 297 άνθρωποι -δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στις 16 Σεπτεμβρίου- ενώ σχεδόν 4.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς στέγη και φιλοξενούνται προσωρινά σε κρατικές δομές. Τώρα που οι ιταλικές Αρχές έχουν εξαντλήσει τις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων, η προσοχή στρέφεται στη διάσωση της κληρονομιάς των ιστορικών χωριών.

Στο Αματρίτσε, ειδικά, έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωση αγαλμάτων, μνημείων, βιβλίων και εγγράφων. Υπάρχει ειδική πτέρυγα από το σώμα των καραμπινιέριδων, η οποία έχει ως αποστολή να εκκενώσει τα δημοτικά αρχεία της πόλης που χρονολογούνται 300 έτη πίσω.

The post Χρυσαφικά αξίας εκατομμυρίων βρέθηκαν στα συντρίμμια του Αματρίτσε appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα