«Χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα χρεοκοπεί» προειδοποίησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Νέα βόμβα από τον πρόεδρο του Eurogroup: μετά τις δηλώσεις ότι η άποψη της ολλανδικής κυβέρνησης -όπως και της γερμανικής- είναι ότι δεν θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ, ο ολλανδός πολιτικός επανήλθε στο ελληνικό ζήτημα τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ

αποφασίσει να φύγει.

Αυτή την άποψη -ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει από το πρόγραμμα- την εξέφρασε την Τρίτη στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad την Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά -όπως επισημαίνει το δημοσίευμα και όπως μετέδωσε η naftemporiki.gr- που ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει δημόσια κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι μέχρι τώρα υποστήριζε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η χώρα του δεν θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι μία ημέρα πριν, την Τρίτη, ο ίδιος επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Eurogroup της Δευτέρας», υπογραμμίζοντας ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει ζωτικής σημασίας για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα».

Πάντως, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η δική του δουλειά -ως προέδρου του Εurogroup- είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό, όπως συμπλήρωσε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής πλευράς, ενώ διαβεβαίωσε πως ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φθορά ότι «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», ενώ σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες στο πεδίο της φορολογίας, της αγοράς εργασίας και του συνταξιοδοτικού.

The post «Χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα χρεοκοπεί» προειδοποίησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα