Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου/ Χάλκινο μετάλλιο η Παπαχρήστου

Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο 23ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στο Άμστερνταμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 14.47μ κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του τριπλούν κι έκανε δύο τα ελληνικά μετάλλια μετά το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) με 14.58μ, ενώ η κάτοχος του τίτλου Ολγα

Σαλαντούχα (Ουκρανία) κατετάγη 6η με 14.23μ.

Μεγάλη επιτυχία για τον Μιχάλη Αναστασάκη αποτελεί η κατάκτηση της 4ης θέσης στη σφυροβολία ανδρών. Ο έλληνας αθλητής με βολή στα 75.89μ στην πρώτη προσπάθειά του ( άκυρες οι άλλες 5 που ακολούθησαν) έφθασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με 80.93μ.

Το καλύτερο δυνατό έκανε για την συγκεκριμένη χρονικά στιγμή ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους ανδρών. Πήρε την 6η θέση με 2.24μ με τον Ιταλό Τζιανμάρκο Ταμπέρι να παίρνει το χρυσό μετάλλιο με 2.32μ. Πιο πόισω στην κατάταξη, αλλά με το ίδιο ύψος (2.24μ) έμειναν οι Κύπριοι άλτες Δημήτρης Χονδροκούκης (7ος) και Βασίλης Κωνσταντίνου (9ος), ενώ ακυρώθηκε ο Κυριάκος Ιωάννου. Το χρυσό μετάλλιο πήρε το φαβορί του αγωνίσματος ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με 2.32μ.

The post Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου/ Χάλκινο μετάλλιο η Παπαχρήστου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα