Αστέρας του Μπόλιγουντ μίλησε στο TED αλλά δεν τον ήξερε κανείς!

15:02 1/5/2017 - Πηγή: Protagon

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο περιμένουν τη μεγάλη διοργάνωση που ονομάζεται «TED», προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις σημαντικών ανθρώπων από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη Γη. To φετινό θέμα του TED είναι «The future of you» και τη διοργάνωση άνοιξε η ινδή σχεδιάστρια και επιχειρηματίας, Αναμπ Τζέιν. Τη γνώριζε το κοινό; Μα, φυσικά. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με τον συμπατριώτη της, Σα Ρουκ Καν, ο οποίος, όμως, φρόντισε να δώσει το δικό του σόου.

Ποιος

είναι ο Σα; Ελάτε, τώρα. Πρόκειται για τον απόλυτο αστέρα του ινδικού κινηματογράφου -οι φίλοι το λένε «Μπόλιγουντ»- ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είχε μέσα στο 2016 απολαβές ύψους… 33 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οταν ο Καν κλήθηκε να μιλήσει στο TED, δεν το σκέφτηκε πολύ. Το πρόβλημα, σύμφωνα με το quartz, εμφανίστηκε όταν ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει, αποσπώντας ένα χλιαρό χειροκρότημα από τα χέρια του κοινού που είχε φωλιασμένη απορία στα πρόσωπά του: «Μα, καλά, ποιος είναι αυτός;».

Ο ηθοποιός δήλωσε γοητευμένος από το πλήθος των ηγετών της Σίλικον Βάλεϊ, των επιστημόνων και των ακαδημαϊκών που συνευρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο που συγκεντρώνει την ελίτ της σκέψης. «Πολλοί από εσάς εδώ δεν έχετε δει τη δουλειά μου και αισθάνομαι πολύ λυπημένος για σας», αστειεύτηκε ο Καν, όταν άρχισε την ομιλία του TED. «Είμαι αστέρας κινηματογραφικών ταινιών. Είμαι 51 ετών. Πουλάω όνειρα και αγαπώ τα εκατομμύρια ανθρώπων πίσω στην πατρίδα μου, την Ινδία, οι οποίοι υποθέτουν ότι είμαι ο καλύτερος εραστής στον κόσμο!».

Πράγματι, το ερμηνευτικό ανάστημα του Καν στην Ινδία, αλλά στους οπαδούς του Μπόλιγουντ σε όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να υπερκεραστεί. Οσο για το εάν είναι τόσο καλός εραστής, δεν το γνωρίζουμε. Στα σίγουρα, ο Καν έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 90 ταινίες, έχει τραγουδήσει και χορέψει 200 τραγούδια και έχει λάβει αμέτρητα βραβεία, ενώ η γαλλική κυβέρνηση τον έχει στέψει -επί τιμή- Ιππότη.

«Η Ινδία αποφάσισε ότι με κάποιον τρόπο εγώ, ο μουσουλμάνος γιος ενός μαχητή της ελευθερίας, θα γινόμουν βασιλιάς του ρομαντισμού», δήλωσε ο Καν, ο οποίος έκοψε σουλάτσα στη σκηνή αφού προβλήθηκε ένα κλιπ από το μπλοκμπάστερ του 2007 «Om Shanti Om» στο οποίο πρωταγωνιστούσε.

Ακολούθησαν ανέκδοτα δια στόματός του, ισχυρές δόσεις χιούμορ και μερικές κινήσεις από έναν χορό που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ο ίδιος με τον τίτλο «Lungi», οπότε μέσα σε είκοσι λεπτά που διήρκεσε η ομιλία του κατάφερε όχι μόνο να συστηθεί σε όσους δεν τον γνώριζαν, αλλά και να τους κερδίσει.

Χορεύοντας «Lungi» (Marla Aufmuth / TED)

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καν αντιμετωπίστηκε ως ανώνυμος από το δυτικό κοινό. Τον περασμένο Αύγουστο είχε κρατηθεί προσωρινά από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, σε ένα περιστατικό που πολλοί το χαρακτήρισαν ως ρατσιστικό. Και αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο ηθοποιός έπρεπε να περάσει μια σειρά διατυπώσεων και να αντιμετωπιστεί ως άγνωστος για να εισέλθει στις ΗΠΑ: το 2012 ο Χαν κρατήθηκε στο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης και το 2009 συνέβη το ίδιο στο αεροδρόμιο Νιούγουαρκ του Νιου Τζέρσι.

I fully understand & respect security with the way the world is, but to be detained at US immigration every damn time really really sucks.

— Shah Rukh Khan (@iamsrk) August 12, 2016

Ο οποίος, όπως διαβάζετε στο tweet που έκανε, καταλαβαίνει πλήρως και σέβεται τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν προκειμένου κάποιος ταξιδιώτης ή μετανάστης να ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, αλλά όλο αυτό το χάσιμο χρόνου είναι πραγματικά χάλια, όπως δήλωσε ο ίδιος. Αδικο έχει;

Η σύνθεση των ομιλητών του TED εφέτος αποτελείτο από έναν ιδιαίτερα ισχυρό κύκλο πνευματικών και πολιτιστικών διασημοτήτων -όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και η Σερένα Ουίλιαμς- αλλά η παρουσία του Καν ενθουσίασε περισσότερο τους ανθρώπους που βρέθηκαν έξω από την αίθουσα των ομιλιών. Εκατοντάδες ανθρώπων, φανατικοί οπαδοί του «Βασιλιά Καν», κατασκήνωσαν στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ, αλλά και έξω από το TED, για να παρακολουθήσουν όσα είχε να πει μέσα από γιγαντοοθόνες ή να δουν, ίσως, από κοντά το είδωλό τους.

«Φανταστείτε τον Τομ Κρουζ, τη Μέριλ Στριπ και τον Χάρισον Φορντ να είναι ένα άτομο», εξήγησε ένας συμμετέχων του TED -ο οποίος μεγάλωσε βλέποντας ταινίες του Καν στο Πακιστάν- προκειμένου να αποδώσει την υποκριτική δεινότητα του ηθοποιού, αλλά και την αναγνωρισιμότητά του.

Και τώρα, απαντήστε με ειλικρίνεια: εσείς, μέχρι να διαβάσετε αυτό το κείμενο, τον γνωρίζατε τον Σαχ Ρουκ Καν;

The post Αστέρας του Μπόλιγουντ μίλησε στο TED αλλά δεν τον ήξερε κανείς! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα