Αποσύρθηκε διάταξη που απαγόρευε τα κινητά σε μετανάστες

17:00 4/8/2017 - Πηγή: Protagon

Η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση της ρύθμισης που απέκλειε την δυνατότητα προσφύγων και μεταναστών να αποκτήσουν κινητό τηλέφωνο καθώς δεν έχουν διαβατήριο εν ισχύ.

Η απόσυρση έγινε μετά από συνεννόηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Πρόκειται για ρύθμιση που είχε ενταχθεί σε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον τηλεοπτικό

χρόνο διαφήμισης (το οποίο ψηφίστηκε την Παρασκευή) και προέβλεπε ότι για να μπορεί να έχει αλλοδαπός κινητό τηλέφωνο θα έπρεπε να έχει διαβατήριο εν ισχύ.

Αυτό πρακτικά απέκλειε την δυνατότητα κατοχής κινητού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, το θέμα επιλύθηκε και αποσύρθηκε η σχετική διάταξη.

Παραμένει σε ισχύ η δυνατότητα των προσφύγων και των μεταναστών, που κατέχουν τρίπτυχο της αίτησης ασύλου να αποκτήσουν κινητό τηλέφωνο.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Κατήφορος η τροπολογία»

Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση αφού δυσκόλεψε την πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση τώρα αφαιρεί το δικαίωμα στους γονείς τους να κατέχουν κινητό τηλέφωνο.

Οι υπουργοί Παππάς, Σκουρλέτης και Τόσκας υπογράφουν την κατάπτυστη, και αντίθετη στο άρθρο 5Α του Συντάγματος, τροπολογία με την οποία πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και όσοι άλλοι αλλοδαποί δεν κατέχουν διαβατήριο δεν θα μπορούν να είναι συνδρομητές της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας.

Επικαλούνται λόγους εθνικής ασφάλειας θυμίζοντας άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις που ταυτίζουν τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Το μήνυμα της τροπολογίας είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο.

Η ψήφιση της θα είναι ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο. Ντροπή!»

The post Αποσύρθηκε διάταξη που απαγόρευε τα κινητά σε μετανάστες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα