Αποστάσεις από το δημοψήφισμα παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

07:46 9/1/2018 - Πηγή: Protagon

Συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο πρόκειται να έχει σήμερα Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο κ. Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση, σε δηλώσεις του πήρε αποστάσεις από το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος

για την ονομασία της χώρας.

Το θέμα με το δημοψήφισμα δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του την Κυριακή στην τηλεόραση του Alpha ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι του είναι απαραίτητη η υποστήριξη των πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης της χώρας του

The post Αποστάσεις από το δημοψήφισμα παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα