Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos»

19:56 1/9/2017 - Πηγή: Protagon

Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου το οποίο προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ιου

Μετά την επιχείρηση αποκόλλησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή με τη συνδρομή ρυμουλκών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εγκλωβισμένη παρέμενε η πλώρη με την «μπάλα» και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιείτο πιθανότατα το Σάββατο, αφού πρώτα διεξάγονταν και νέες μετρήσεις και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Οι ίδιες

πληροφορίες, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ανέφεραν ότι η πρώτη εικόνα έδειχνε το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος, που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Οταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Οταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

The post Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «Blue Star Patmos» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα