Αντιδράσεις από ΝΔ και Ποτάμι για τον Στέλιο Παππά στον ΟΑΣΘ – σιωπή από το ΠΑΣΟΚ

Ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ως προέδρου στον πρόσφατα κρατικοποιημένο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Από την κυβέρνηση βέβαια τονίζουν ότι ο Στ. Παππάς θα εργαστεί αμισθί. Κάποιοι βέβαια τόνισαν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσει τη σύνταξη που λαμβάνει, ενώ για αυτές

τις περιπτώσεις προβλέπονται και τα περίφημα «οδοιπορικά» (βλ. περίπτωση Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού).

Η Νέα Δημοκρατία θυμήθηκε το σύστημα κληρώσεων για σημαιοφόρους του Δημοτικού και σχολίασε με ειρωνεία: «Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κριτική από το Ποτάμι που εκφράστηκε μέσω μιας ανάρτησης στο twitter από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη… κλήρωση. #ΟΑΣΘ

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) August 9, 2017

Ενδιαφέρον έχει βέβαια η σιωπή για το θέμα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως και το πρωί της Πέμπτης δεν είχε προβεί ούτε καν σε κάποιο σχόλιο.

Παρατηρητές σημείωναν ότι στη Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να υπάρχει μια αμηχανία για το θέμα, επειδή κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ τον περασμένο μήνα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είχε καταψηφίσει -όπως έκαναν ΝΔ, Ποτάμι και ΚΚΕ- και είχε επιλέξει το βολικό «παρών».

Από το υπουργείο Μεταφορών -καθώς ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις την Τετάρτη για το ΔΣ του ΟΑΣΘ- εκδόθηκε παράλληλα μια οργίλη ανακοίνωση κατά της αντιπολίτευσης στην οποία αφού παρέθεταν το πλούσιο βιογραφικό του νέου προέδρου διαβεβαίωναν ότι θα εργαστεί χωρίς αμοιβή. «Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή» ανέφερε το υπουργείο.

The post Αντιδράσεις από ΝΔ και Ποτάμι για τον Στέλιο Παππά στον ΟΑΣΘ – σιωπή από το ΠΑΣΟΚ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα