Η Toyota ανακαλεί 2,87 εκατομμύρια RAV4

Αναγκασμένη να ανακαλέσει εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο είναι η ιαπωνική εταιρεία Toyota μετά από δύο κρούσματα όπου παρατηρήθηκαν σημαντικά τεχνικά πρόβλημα σε συγκεκριμένο μοντέλο: σε δύο ατυχήματα που συνέβησαν σε Καναδά και ΗΠΑ οι πίσω ζώνες του Toyota

RAV4 δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν σωστά τα σώματα των επιβατών. Μάλιστα στην μία περίπτωση το περιστατικό ήταν θανατηφόρο.

Οπως έδειξαν οι έρευνες που ακολούθησαν και στις δύο περιπτώσεις η ζώνη ασφαλείας στις πίσω θέσεις είχε φθορά που συνέβαλε στο κόψιμό. Αυτή η φθορά έγινε γνωστό ότι δημιουργείται από το μεταλλικό πλαίσιο του πίσω καθίσματος και δεν έχει σχέση με την ποιότητα των υλικών της ζώνης αλλά πρόκειται για καθαρά σχεδιαστικό λάθος. Η ανάκληση αφορά τόσο το συμβατικό όσο και το ηλεκτρικό RAV.

Η εταιρεία φαίνεται πως δεν μπορούσε να πάρει το ρίσκο αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα ενδέχεται να επέφερε σοβαρούς κινδύνους στους επιβάτες του πιο χαρακτηριστικού μοντέλου της Toyota στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη τα υπό ανάκληση μοντέλα υπολογίζοντα σε 625.000, στις ΗΠΑ σε 1,33 εκατομμύρια και στην Κίνα σε περίπου 434.000.

Πρόκειται για ακόμα μία δυσάρεστη είδηση για την ιαπωνική φίρμα. Η νέα ανάκληση έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες κινήσεις που πραγματοποίησε η Toyota τον περασμένο χρόνο λόγω εκείνη τη φορά ενός ελαττωματικού εξαρτήματος στο σύστημα λειτουργίας των αερόσακων – το οποίο αφορούσε τέσσερα μοντέαλ Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux. Τότε υπεύθυνος ήταν ένας εξωτερικός προμηθευτής, η ιαπωνική εταιρεία Takata. Μαζί με άλλους 13 κατασκευαστές που χρησιμοποιούσαν εξαρτήματα του ίδιου προμηθευτή, προχώρησαν στην επισκευή 24.000.000 εκατομμυρίων οχημάτων τους παγκοσμίως.

H εταιρεία ξεκινά τη νέα ανάκληση του μοντέλου RAV4 αφού επιβεβαιώθηκαν ότι οι ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου υπέστησαν σημαντικές φθορές και κατά την διάρκεια κρας τεστ που έγιναν στον Καναδά. Εκπρόσωπος της εταιρείας μάλιστα τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου και όχι στους προμηθευτές.

Η Toyota θα προσθέσει σημαντικά εργαλεία στα αυτοκίνητα που ανακλήθηκαν χωρίς φυσικά αυτό να κοστίσει το παραμικρό στους ανθρώπους που είχαν αγοράσει τα αμάξια. Αυτές οι προσθετικές κινήσεις θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια στα μοντέλα της Toyota.

The post Η Toyota ανακαλεί 2,87 εκατομμύρια RAV4 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα