Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο μεξικανός πρόεδρος

Δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης.

Η κίνηση αυτή έρχεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την υπογραφή την Τετάρτη, από τον αμερικανό πρόεδρο του διατάγματος για έναρξη της ανέγερσης του τείχους, μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε παροτρύνει τον Νιέτο να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, αν το Μεξικό δεν πληρώσει για την ανέγερση.

«Οι ΗΠΑ

έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ηταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς … χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιρειών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ενρίκε Πένα Νιέτο απαίτησε σεβασμό για τη χώρα του και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει για οποιοδήποτε τείχος», παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι εν τέλει θα υποχρεώσει το Μεξικό να επωμιστεί το κόστος της κατασκευής.

The post Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο μεξικανός πρόεδρος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα