Αγαπημένο μου Αλεξανδρινό…

Αγαπημένo μου αλεξανδρινό, είδα τα κόκκινα φύλλα σου στο ανθοπωλείο και λαχτάρησα: έρχονται Χριστούγεννα! Ασυναίσθητα τη χαρά μου διαδέχτηκε μια έντονη ενοχή. Δεν είναι κρίμα να σε κρατάμε λίγες μέρες και να σε παραπετάμε μόλις φύγουν οι γιορτές; Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω τα πρέποντα για να σε διατηρήσω όλο τον χρόνο. Θέλω να ανακαλύψω ξανά την αξία σου και να απολαύσω την ανάπτυξη και την ξεχωριστή ανθοφορία σου. Αυτή που σε έκανε να ταξιδέψεις από το Μεξικό για να κατακτήσεις όλο τον κόσμο ως χριστουγεννιάτικο σύμβολο.

Αρχικά σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε διαλέξω στην τύχη στο ανθοπωλείο

ή στο φυτώριο. Θα διαπιστώσω προσωπικά αν έχεις ομοιόμορφα ανεπτυγμένους 3- 4 βλαστούς που να είναι όλοι ανθισμένοι. Θα αναζητήσω το πλούσιο φύλλωμα σου, χωρίς καφέ και μαύρες κηλίδες αλλά ούτε και σκισίματα. Και μόλις σε αποκτήσω, θα σε μεταφέρω σπίτι προσεκτικά για να μη σπάσουν οι εύθραυστοι βλαστοί σου.

Να ξέρεις ότι θα περάσουμε υπέροχα τις γιορτές. Θα σε τοποθετήσω εσωτερικά σε φωτεινό σημείο, μακριά από ψυχρά ρεύματα για να έχεις σταθερή θερμοκρασία. Θα μου άρεσες κοντά στο τζάκι αλλά πρέπει να σε κρατήσω σε απόσταση από κάθε λογής θερμαντικά σώματα. Θα σε ποτίζω ελαφρά μόλις στεγνώνει το χώμα σου στο γλαστράκι. Δυο φορές την εβδομάδα υπολογίζω. Θα προσέχω να μη σου βρέχω επουδενί τα φύλλα καθώς και να μη μένει νερό στο πιατάκι σου.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

The post Αγαπημένο μου Αλεξανδρινό… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα