Αυξημένα τα έσοδα και η κερδοφορία του ΟΠΑΠ το 2015

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ κατέγραψε αυξημένα έσοδα και κερδοφορία για το 2015, ανακοινώνοντας μάλιστα και πρόταση για την καταβολή μερίσματος σε μετόχους.

Συγκεκριμένα, το 2015 τα καθαρά κέρδη προ εισφορών του ΟΠΑΠ έφτασαν στα 1,399 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με το 2014, όταν είχαν βρεθεί στα 1,377 δισ. ευρώ. Τα κέρδη εμφανίζουν θετικές επιδόσεις σε ετήσια βάση και παραμένουν

πιο ανθεκτικά σε σχέση με τις μεικτές εισπράξεις από παιχνίδια.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 210,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 ήταν στα 195 εκατ. ευρώ.

Ανά παιχνίδι, αυξήθηκε σημαντικά το μερίδιο στα κέρδη από τα λαχεία και τα αριθμολαχεία ενώ μειώθηκε του αθλητικού στοιχηματισμού.

Το υπόλοιπο μικτό μέρισμα ανά μετοχή φτάνει τα €0,23, ενώ λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πραγματοποιηθείσα διανομή προμερίσματος ύψους €0,17, οδηγεί σε συνολικό μικτό μέρισμα ανά μετοχή ύψους €0,40.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

Σε σχόλια του για τα αποτελέσματα του 2015, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κάμιλ Ζίγκλερ, επισήμανε ότι για τον ΟΠΑΠ «ήταν ακόμη μια χρονιά με σημαντικά επιτεύγματα και επιτυχημένες επιδόσεις σε οικονομικό επίπεδο». Προσθέτει ότι η χρονιά σηματοδοτήθηκε και από διάφορα γεγονότα που επηρέασαν την εταιρεία, όπως η τραπεζική αργία, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι νέοι κανονισμοί για τα VLTs, όπως και ο νόμος για το ειδικό τέλος στα παίγνια του ΟΠΑΠ.

Καταλήγει λέγοντας ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων μας».

The post Αυξημένα τα έσοδα και η κερδοφορία του ΟΠΑΠ το 2015 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα