«Μασάζ» Τσακαλώτου σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Αφορολόγητο στα 6.250 ευρώ με τα αντίμετρα

«Η συμφωνία δεν είναι ούτε άσπρη ούτε μαύρη. Δεν είμαστε σαν τη ΝΔ που έφερνε Μνημόνια χωρίς αντίμετρα, Μνημόνια που έπλητταν τους ασθενέστερους. Οταν έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή θα βρεθεί σε δύσκολη θέση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν μία συνεδρίαση από εκείνες που έχουν ως σκοπό το «μασάζ» των βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν πιο εύκολα τα μέτρα (όχι πως υπήρχε περίπτωση να καταψηφίσει κάποιος), αλλά και

να τροφοδοτηθούν με επιχειρήματα για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Κατά τη συνεδρίαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε να τους δώσει και πολλά, εκτός από μία μικρή αύξηση του αφορολόγητου κατά 570 ευρώ. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, με την ενεργοποίηση των αντίμετρων ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων μειώνεται από 22% σε 20%, γεγονός που θα επιφέρει αυτόματη αύξηση του αφορολόγητου κατά περίπου 570 ευρώ.

Επίσης είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, γεγονός που απέδωσε σε σειρά παραγόντων, όπως: Η αγορά έχει θετική ψυχολογία, τα spreads πέφτουν, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, διάφοροι παράγοντες είναι σε αναμονή περιμένοντας την πλήρη εξομάλυνση των πραγμάτων. Προέτρεψε μάλιστα τους βουλευτές να αξιοποιήσουν πολιτικά την άνοδο του Χρηματιστηρίου αφού πλέον οι αγορές είναι αισιόδοξες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

The post «Μασάζ» Τσακαλώτου σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΑφορολόγητο στα 6.250 ευρώ με τα αντίμετρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα