To Βερολίνο απαγόρευσε το Ιndymedia

Την απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε την Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Oπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Βερολίνο, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας θεωρούν την ιστοσελίδα ως το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής

τάξης.

«Στην περίπτωση του linksunten.indymedia.org έχουμε να κάνουμε με το σημαντικότερο μέσο του αριστερού εξτρεμισμού που είναι προσανατολισμένος στη βία. Εδώ και χρόνια λειτουργεί ως φόρουμ για την άνευ όρων και ορίων διάδοση ειδήσεων που έχουν να κάνουν με την προπαγάνδα και τις παραβατικές πράξεις της εξτρεμιστικής Αριστεράς», αναφέρει χαρακτηριστικά το αιτιολογικό της απαγόρευσης.

To πρωί της Παρασκευής πάντως, ο ιστότοπος παρέμενε κανονικά σε λειτουργία παρά την ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά το περιοδικό «Der Spiegel», η ενέργεια του Βερολίνου δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20. Στις επεισοδιακές διαδηλώσεις του Αμβούργου συμμετείχαν και Έλληνες -ανάμεσά τους και αντεξουσιαστές που ανηκαν στο λεγόμενο μαύρο μπλοκ, όπως φαίνεται στο indymedia, που ήταν το βασικό συντονιστικό όργανο αυτής της ομάδας των διαδηλωτών. Η πλατφόρμα είχε καλέσει αναρχικούς από όλον τον κόσμο σε «ζωντανή αντίσταση κατά του καπιταλισμού, σε μπλόκα και δράση στο λιμάνι του Αμβούργου», με το γενικό σύνθημα «Go to hell».

Σύμφωνα με το Spiegel Online, ανάμεσα στους συλληφθέντες των επεισοδίων ήταν και ένας Έλληνας, ο οποίος όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τα μέτωπα των διαδηλωτών ήταν τόσο πολλά, που ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί ποιοι διαδήλωσαν ειρηνικά, όπως πχ. με την ομάδα «Χωρίς όρια αλληλεγγύη κατά του G20», και ποιων η δράση ξεπέρασε τα όρια της νομιμότητας.

The post To Βερολίνο απαγόρευσε το Ιndymedia appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα