Υπέρ της «απομόνωσης» του Κατάρ ο Τραμπ

21:04 6/6/2017 - Πηγή: Protagon

Την εκτίμηση ότι η απομόνωση του Κατάρ θα σηματοδοτήσει «ενδεχομένως την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας», εξέφρασε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν» το αραβικό κράτος, στη χρηματοδότηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή «ήδη αποδίδει καρπούς» καθώς οι ηγέτες της περιοχής υλοποίησαν την υπόσχεσή τους να υιοθετήσουν σκληρή γραμμή στο θέμα της χρηματοδότησης

των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε».

«Είναι τόσο καλό να βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά και 50 χώρες ήδη αποδίδει καρπούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι χώρες του Κόλπου υποσχέθηκαν ότι «θα υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή εναντίον της χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν το Κατάρ», ήταν το μήνυμα που έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.

During my recent trip to the Middle East I stated that there can no longer be funding of Radical Ideology. Leaders pointed to Qatar – look!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 6, 2017

So good to see the Saudi Arabia visit with the King and 50 countries already paying off. They said they would take a hard line on funding…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 6, 2017

…extremism, and all reference was pointing to Qatar. Perhaps this will be the beginning of the end to the horror of terrorism!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 6, 2017

«Αυτό θα είναι ενδεχομένως η αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ως επίσημες δηλώσεις του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής κυβέρνησης θα εκλαμβάνονται στο εξής τα tweets του αμερικανού προέδρου, καθώς -όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κέβιν Σπάισερ- αποτελούν «επίσημες δηλώσεις». Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί τον πιο «αποτελεσματικό αγγελιοφόρο» της πολιτικής και των απόψεων του Λευκού Οίκου, τόνισε στην καθημερινή επαφή με τους δημοσιογράφους ο Κέβιν Σπάισερ, απαντώντας στις αντιδράσεις για τα τελευταία μηνύματα του ρεπουμπλικανού προέδρου, ιδιαίτερα μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη στάση του Δημάρχου του Λονδίνου.

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής. Αυτή η βάση είναι κρίσιμη στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, ενώ στον οποίο συμμετέχει και η Ντόχα.

The post Υπέρ της «απομόνωσης» του Κατάρ ο Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα