O Εβο Μοράλες στο νοσοκομείο με τον Ραούλ Κάστρο

20:54 5/3/2017 - Πηγή: Protagon

Δεν είναι εποχή για τέτοιες εικόνες. Σήμερα, 5 Μαρτίου, που στη Βενεζουέλα μνημονεύουν τον χαμό τέτοια ημέρα πριν από τέσσερα χρόνια του Ούγκο Τσάβες, δημοσιεύεται μια φωτογραφία του Εβο Μοράλες στο νοσοκομείο. Ούτε ο πρόεδρος της Βολιβίας είναι πολύ καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στην Αβάνα υπό την εποπτεία του Ραούλ Κάστρο, αδιαμφισβήτητου ηγέτη της Κούβας τώρα που πέθανε ο Φιντέλ.

Ολους αυτούς τους συνδέει ένα νήμα. Ο Τσάβες, ο Μοράλες, ακόμα και ο Βραζιλιανός Λούλα ντα Σίλβα υπήρξαν κατά την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας η απόδειξη ότι η Αριστερά μπορεί να έρθει στην εξουσία μέσω δημοκρατικών διαδικασιών – μια απάντηση στην άνοδο στην εξουσία με τα όπλα από τον Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα, μισό αιώνα νωρίτερα.

Ασχέτως με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, ειδικά στη Βενεζουέλα, το μήνυμα των λατινοαμερικανικών λαών ακούστηκε σε όλη τη Γη. Ειδικά ο Μοράλες παραμένει ένα σύμβολο χωρίς πολλά αρνητικά. Ενας πάμφτωχος άνθρωπος με αριστερές πεποιθήσεις, ένας ακτιβιστής ινδιάνος που έγινε ηγέτης της πατρίδας του – για πρώτη φορά ύστερα από 500 χρόνια αποικιοκρατίας ένας γηγενής έπαιρνε πίσω την εξουσία που του είχαν πάρει οι Κονκισταδόρες. Αυτά ακόμα τα πιστώνεται ο μεταρρυθμιστής Μοράλες. Και τώρα είναι άρρωστος και αυτός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπροέδρου – και de facto ηγέτη αυτό το διάστημα της Βολιβίας -, ο Μοράλες πάσχει από ένα οίδημα στις φωνητικές χορδές και θα νοσηλευτεί επί μέρες στην Αβάνα, καθώς η Κούβα διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα Υγείας σε όλον τον κόσμο.

Ο Μοράλες με τον Ραούλ Κάστρο και τον Μπρούνο Ροντρίγκεζ στο νοσοκομείο (Bolivian Presidency/ABI/Handout via REUTERS)

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις φήμες για την υγεία του Μοράλες, η βολιβιανή προεδρία έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα φωτογραφίες του στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος της Βολιβίας εμφανίζεται χαμογελαστός με ρόμπα και παντόφλες να συνομιλεί με τον Ραούλ Κάστρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ.

Ο Μοράλες είναι 57 ετών και είναι πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006. Μέχρι τα 16 του δεν είχε φορέσει ποτέ του παπούτσια.

The post O Εβο Μοράλες στο νοσοκομείο με τον Ραούλ Κάστρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα