O Ερντογάν βάζει ξανά το Ισραήλ και τον Χίτλερ στο ίδιο τσουβάλι ίδια πρόταση

Καιρό είχε ο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει κάτι για να ταράξει το Ισραήλ. Είχαμε μπει σε μια περίοδο εξομάλυνσης των σχέσεων της Αγκυρας με το Τελ Αβίβ μετά την κρίση και την όξυνση των τελευταίων ετών. Αλλά τώρα ο «σουλτάνος» μοιάζει να επιστρέφει στη συνήθη επιθετική ρητορική του, έστω και αν αυτή είναι κατά τι πιο στρογγυλεμένη: κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 επανήλθε σε ένα παλαιό ακανθώδες ζήτημα που είχε ο ίδιος θέσει: ποιος είναι πιο

βάρβαρος, ο Χίτλερ ή το Ισραήλ; «Δεν είναι πρέπον να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις»… σημείωσε με νόημα.

Τον Ιούλιο του 2014 εν μέσω της επέμβασης των Ισραηλινών στη Γάζα ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι «ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα», προκαλώντας τότε σάλο και οδηγώντας τις σχέσεις των δύο χωρών στο ναδίρ.

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «γνωρίζει πολύ καλά» πόσο ευαίσθητο θέμα είναι να αναφέρεται στον Χίτλερ, ο οποίος ευθύνεται για τη συστηματική εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν εγκρίνω αυτό που έκανε ο Χίτλερ, όμως δεν εγκρίνω ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Οταν πρόκειται για τον θάνατο τόσων ανθρώπων δεν είναι πρέπον να γίνονται συγκρίσεις ποιος είναι πιο βάρβαρος»…

Επαναλαμβάνοντας την φιλοπαλαιστινιακή του ρητορική που είχε μετριάσει στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι του «είναι αδύνατο να ξεχάσει τους εκατοντάδες, τους χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν όταν (ο ισραηλινός στρατός) επιτέθηκε στη Γάζα» το 2014.

The post O Ερντογάν βάζει ξανά το Ισραήλ και τον Χίτλερ στο ίδιο τσουβάλι ίδια πρόταση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα