O Αρσέν Βενγκέρ κήρυξε πόλεμο στον Σιδηρόπουλο (μπας και διασωθεί)

09:10 8/3/2017 - Πηγή: Protagon

«Ακατανόητη και σκανδαλώδη», χαρακτήρισε ο Αρσέν Βεγκέν την παρουσία του έλληνα διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου, στην εντός έδρας συντριβή (1-5) της Αρσεναλ από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο αλσατός τεχνικός, εμφανώς οργισμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του διαιτητή και του βοηθού για την αποβολή του Κοσιελνί ήταν σκανδαλώδης. Δεν υπήρχε πέναλτι στον Λεβαντόφσκι και επίσης, ήταν σε θέση οφσάιντ. Ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ 1-0, δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Γουόλκοτ. Η αποβολή του Κοσιελνί, απλά μας… σκότωσε.

Ηταν δύσκολο να τελειώσουμε το παιχνίδι. Γενικά είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι συνέβη. Μπορούμε να δώσουμε πολλές εξηγήσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτός ήταν ο λόγος για το αποτέλεσμα», είπε ο Αρσέν Βενγκέρ.

H στιγμή της κρίσης. Ο Κοσιελνί ανατρέπει (;) τον Λεβαντόφσκι και ο Σιδηρόπουλος δίνει πέναλτι και αποβολή (Reuters / Stefan Wermuth)

«Η Μπάγερν είναι μία καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει νομίζω να πει ευχαριστώ στον διαιτητή. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Όταν, σε τόσο σημαντικούς αγώνες, βλέπω μια τέτοια στάση, βγαίνω από τα ρούχα μου. Είναι πραγματικά κρίμα για τους φιλάθλους, που πληρώνουν πολλά λεφτά, να βλέπουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολλές από τις αποφάσεις του διαιτητή ήταν ακατανόητες. Όταν δίνει πρώτα κίτρινη κάρτα και μετά την κάνει κόκκινη, απλά αυτή η απόφαση δεν είναι σοβαρή. Οι παίκτες μου δεν με απογοήτευσαν, ο διαιτητής, όμως, ναι. Νομίζω ότι στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι αλλοιώθηκε από τον διαιτητή. Ας κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο και να συνεχίσουμε για το επόμενο παιχνίδι»!

O Βενγκέρ πάντως μοιάζει να αναζητά σωσίβιο στη διαιτησία για να παραμείνει στην Αρσεναλ. Υστερα από δύο πεντάρες από την Μπάγερν Μονάχου και κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου η Αρσεναλ είναι πέμπτη και κινδυνεύει να χάσει το τρένο του επόμενου Champions League. Μολονότι θεωρείται σύγχρονος αναμορφωτής της ομάδας – την οποία οδήγησε σε τίτλους στην Αγγλία και ως τον τελικό του Champions League – πολλοί πλέον οπαδοί των «Κανονιέρηδων» ζητούν την απομάκρυνσή του. «Ολα τα πράγματα πρέπει να έχουν ένα τέλος» έγραφαν τα πανό των οπαδών στο παιχνίδι της Τρίτης. Αλλα πανό έγραφαν «όχι νέο συμβόλαιο». Οπότε ο Σιδηρόπουλος είναι μια εύκολη απάντηση για τον Αλσατό. Αλλά όχι πιστευτή…

«Ολα τα καλά πράγματα πρέπει να έχουν ένα τέλος – Εξω ο Βενγκέρ». Ενα από τα πανό στο Emirates (Reuters)

H αλήθεια είναι πολύ σκληρή για τον Βενγκέρ. Σε 15 ημερών η Μπάγερν της έριξε δέκα γκολ. Μετά το 5-1 στο Μόναχο, οι Βαυαροί συνέτριψαν με το ίδιο σκορ τους «Κανονιέρηδες» και μέσα στο Λονδίνο παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League (θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 17 Μαρτίου στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας).

Οντως βέβαια δικαιούνται να διαμαρτύρονται. Οι παίκτες της Αρσεναλ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους (και το πόδι τους) στο πρώτο 45λεπτο. Εχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 11΄ και 13΄ με τους Γουόλκοτ και Ζιρού, προηγήθηκαν στο 20′ με το βολέ του Γουόλκοτ και διαμαρτυρήθηκαν δίκαια στο 33′ για πέναλτι που δεν τους δόθηκε: Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε καθαρά τον Γουόλκοτ με τον Σιδηρόπουλο να κάνει σοβαρό λάθος, όπως και ο επιπρόσθετος ρέφερι, Καλογερόπουλος, που ήταν πιο κοντά στην φάση.

Οι ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι «Κανονιέρηδες» για να φέρουν τα πάνω κάτω εξαφανίστηκαν στο 53΄ με το πέναλτι-αποβολή που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος. Ο Κοσιενλί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι και σωστά είδε την κόκκινη κάρτα του έλληνα ρέφερι, με τον Πολωνό να ευστοχεί να γράφει το 1-1.

Από κει και πέρα οι της Μπάγερν κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο κι από το τραγικό λάθος του Οσπίνα στο 63΄ πήραν το προβάδισμα με τον Ρόμπεν. Στο 78΄ ο Ντάγκλας Κόστα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών (80΄-86΄) ο Βιδάλ «υπέγραψε» το νέο θρίαμβο της Μπάγερν.

Νάπολη. O Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ παρέα με τον Τόνι Κρόος (Reuters / Alessandro Bianchi)

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης αντέγραψε και αυτή το σκορ του πρώτου αγώνα, νικώντας 3-1 στη Νάπολη και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Και εδώ η Νάπολι είχε στριμώξει τη Ρεάλ για περίπου μία ώρα: προηγούνταν 1-0 και είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ που θα της άνοιγε το δρόμο για μια εντυπωσιακή πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, εις βάρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία στο πρώτο ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είχε επικρατήσει με 3-1.

Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Σέρχιο Ράμος έκανε το ματς προσωπική υπόθεση, αφού οι πολυδιαφημισμένοι επιθετικοί της Ρεάλ (Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ) δεν τα κατάφερναν. Ο κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ψηλά στο κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά απάντησε στο γκολ του Μέρτενς από το πρώτο ημίχρονο (24΄) και πάγωσε το κοινό στο «Σαν Πάολο», που είχε αρχίσει να ονειρεύεται… μεγαλεία.

Και για κυλήσει ακόμη πιο ήσυχα η βραδιά για την ομάδα του ο αρχηγός της «βασίλισσας» χτύπησε για δεύτερη φορά μόλις έξι λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ύστερα από κόρνερ, από την άλλη πλευρά του γηπέδου αυτή τη φορά, έγραψε το 1-2 πάλι με κεφαλιά, κι αφού η μπάλα βρήκε ύστερα στο κεφάλι του Μέρτενς και η πορεία της αιφνιδίασε τον Ρέινα.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Μοράτα στις καθυστερήσεις.

The post O Αρσέν Βενγκέρ κήρυξε πόλεμο στον Σιδηρόπουλο (μπας και διασωθεί) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα