Europa League: «Χρυσό» βαθμό η ΑΕΚ με τη Μίλαν (0-0)

Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕΚ για την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το 0-0 το βράδυ της Πέμπτης με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε

συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Αρκεί, βέβαια, να νικήσει -στις 23/11- τη Ριέκα, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με 3-5-2 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με την ίδια ακριβώς τακτική και το αποτέλεσμα ακριβώς παρόμοιο: ούτε μία ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά, πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, με το 0-0 να αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς.

Τακτικά η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, καθώς δεν επέτρεψε στους «ροσονέρι» να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν, ο Χιμένεθ κατάφερε να «μπλοκάρει» όλα τα ατού των φιλοξενούμενων, η ομάδα δούλεψε άριστα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, δεν κινδύνεψε καθόλου και μπήκε στα αποδυτήρια με το θετικό αποτέλεσμα.

Οι οπαδοί της Μίλαν στο ΟΑΚΑ (REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Μία φάση με τον Μπακάκη στα πρώτα λεπτά (σουτ από κοντά που απόκρουσε ο Ντοναρούμα) κι ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που βρήκε στο κεφάλι παίκτη της Μίλαν κι έφυγε κόρνερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στη Μίλαν που ήταν… αόρατη από τη μέση και μπροστά.

Βλέποντας ο Μοντέλα την ομάδα του να μην μπορεί να αλλάξει ούτε δεύτερη πάσα, έβγαλε από το ματς τον Κρουτόνε και πέρασε τον Σούσο στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2.

Ενας ακόμα πολύτιμος βαθμός#UEL #aekacm #aekfcineurope #aekfamily #weareback https://t.co/meDy4ZRWw6

AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) November 2, 2017

Η Μίλαν έγινε πιο επιθετική, ανέλαβε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει την Ενωση. Στα πρώτα 15 λεπτά οι Ιταλοί έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν, αρχικά με το πλασέ του Ρομανιόλι από πολύ κοντά που απόκρουσε ο Ανέστης και στη συνέχεια με το δοκάρι του Μοντολίβο στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Μετά το 60΄ η ΑΕΚ ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, χωρίς, ωστόσο, να είναι καθόλου απειλητική για την εστία του Ντοναρούμα.

Full-time / Fischio finale
Another goalless draw against the Greek side / Un altro pareggio a reti bianche contro i greci#AEKACM 0-0 pic.twitter.com/uGQNRvtcge

— AC Milan (@acmilan) November 2, 2017

Το ματς τελείωσε όπως ακριβώς άρχισε, με κακό ρυθμό εκατέρωθεν και τους παίκτες να δείχνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

The post Europa League: «Χρυσό» βαθμό η ΑΕΚ με τη Μίλαν (0-0) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα