6 Pack Band/ To τρανσέξουαλ συγκρότημα που σαρώνει την Ινδία

17:22 2/4/2016 - Πηγή: Protagon

Η Κομάλ Τζαγκτάμπ μέχρι πρότινος έβγαζε το ψωμί της τραγουδώντας σε γάμους ή γεννητούρια για 5.000 ρουπίες (40 ευρώ). Και έπαιρνε περιστασιακά μέρος σε φιλμ ή σόου στην τηλεόραση.

Μόλις όμως κάποιος φίλος τής είπε πως ένα μουσικό συγκρότημα ζητούσε συντελεστές, δεν δίστασε καθόλου. Τώρα είναι ένα από τα μέλη του 6 Pack Band που απαρτίζεται από «χίτζρας», τρανσέξουαλ δηλαδή, και έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να δείξει στη μάτσο κοινωνία της Ινδίας πως υπάρχουν στους κόλπους της μειονότητες που αντί να τις περιφρονεί και να τις περιθωριοποιεί θα έπρεπε να τις σέβεται και να τις ενσωματώνει.

Το 1999 σε ηλικία οκτώ ετών η οικογένειά της δεν άντεξε πια την κατακραυγή της κοινωνίας και την έδιωξε από το σπίτι. «Ετσι πήγα κοντά στην γκουρού μου, τη Μούτζρα Νάνι» αφηγείται η Κομάλ στην Πρίγια Τζόσι και τον Guardian. «Ζούσαν μαζί της άλλες 20-30 ‘χίτζρας’, οι οποίες με δίδαξαν όλα όσα χρειαζόμουν για να επιβιώσω».

Για ένα τρανσέξουαλ άτομο στην Ινδία η φραστική και σωματική κακοποίηση είναι μέρος της καθημερινότητάς του. Τα πράγματα για τα έξι μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν πέρσι την άνοιξη, όταν ο Ασίς Πατίλ, επικεφαλής των νεανικών παραγωγών του Μπόλιγουντ, αποφάσισε να λανσάρει το πρώτο τρανσέξουαλ μουσικό συγκρότημα στη χώρα.

Προσέλαβε έναν καλό χορογράφο και τη βραβευμένη τραγουδίστρια Σόνου Νίγκαμ για να μοντάρει φωνητικά την ομάδα. Ομως δεν έβρισκε ανθρώπους να τη στελεχώσουν. Οσους και αν πλησίασε στο δρόμο τού απάντησαν πως δεν του έχουν καμιά εμπιστοσύνη και πως θέλει να τους εκμεταλλευθεί σεξουαλικά – οι μόνες δουλειές στις οποίες προκόβουν οι «χίτζρας» στην Ινδία είναι η ζητιανιά και η πορνεία.

Στις προκαταρκτικές ακροάσεις με κόπο μαζεύτηκαν 200 άτομα για να μείνουν στο τέλος τα 6 που επιλέχτηκαν. Η εκπαίδευσή τους κράτησε εννέα μήνες και επιτέλους άρχισαν τις ηχογραφήσεις. «Οταν ηχογραφούσαμε έφτανε να φανταστώ πως τραγουδούσα σε ένα γάμο» σχολιάζει η Κομάλ.

Το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο έγινε viral με 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στο ΥouTube. Το δεύτερο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες αργότερα είχε 3 εκατομμύρια views. Τα μέλη του συγκροτήματος έγιναν διάσημα. «Οι γείτονες που μέχρι να φύγω από το σπίτι με έβριζαν και με χτυπούσαν έδωσαν συγχαρητήρια στη μάνα μου και της είπαν πως τραγουδάω πολύ όμορφα» καμαρώνει η Κομάλ.

Και στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις οικογένειες σαν τη δική της που μπορεί να έχουν στους κόλπους τους μια «χίτζρα»: «Δικαιούνται κι αυτές να ζήσουν τη ζωή τους. Αν δεν μπορείτε να τις δεχτείτε, αφήστε τες να ζήσουν με τους ανθρώπους που τις καταλαβαίνουν. Ελευθερώστε τες για να βρουν το δρόμο τους. Μπορεί κάποτε να με βρίζατε κι εμένα, όμως σήμερα είμαι μέλος των 6 Pack Βand. Kαι έχω ήδη φτάσει κάπου».

The post 6 Pack Band/ To τρανσέξουαλ συγκρότημα που σαρώνει την Ινδία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα