15 χρόνια φυλακή στον πρώην πρόεδρο της Βουλής στη Βραζιλία

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει όταν οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, κάτω σώματος του Εθνικού Κογκρέσου της χώρας και «αρχιτέκτονα» της αποπομπής της τέως προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ: Ο Εντουάρντο Κούνια συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Petrobras.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Σέρτζιο Μόρο, ο οποίος

προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση «Πλυντήριο Αυτοκινήτων», έκρινε τον κ. Κούνια ένοχο για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Και όλα αυτά, ενώ θεωρείτο κάποτε ως ο ισχυρότερος άνδρας της χώρας.

Τα αδικήματα αφορούν συμβόλαιο του 2011 του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού της Βραζιλίας Petrobras στην Μπενίν.

Προκειμένου να αγοράσει το 50% πετρελαιοπηγής στη Δυτική Αφρική, η εταιρεία πλήρωσε 34,5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία CBH. Η CBH, ωστόσο, δεν ήταν εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, κατά παράβαση των κανόνων της Petrobras.

Η αφρικανική εταιρεία είχε μόνον έξι υπαλλήλους. Ο κ. Κούνια φέρεται να έλαβε 1,5 εκατ. δολάρια ως μίζα για τη συμφωνία.

Ετσι, κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο αυτής της ιστορίας, η οποία δείχνει να μην έχει τέλος. Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βραζιλίας βρίσκεται στη φυλακή ήδη από τις 19 Οκτωβρίου 2016.

The post 15 χρόνια φυλακή στον πρώην πρόεδρο της Βουλής στη Βραζιλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα